Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nafta z madžarskimi novci, kot v minuli sezoni Mura

Danes vse tekme 1. kola v 2. SNL.
Sežanski Tabor z Andrejem Razdrhom na trenerski klopi goji velike ambicije. Foto Jure Eržen/Delo
Sežanski Tabor z Andrejem Razdrhom na trenerski klopi goji velike ambicije. Foto Jure Eržen/Delo
4. 8. 2018 | 14:40
5. 8. 2018 | 21:41
1:48
S tekmami 1. kola se bo danes začela tudi 2. SNL, ki je po lanski spremenjeni podobi in razširitvi z desetih na šestnajst klubov poživila nogometno tekmovanje. Le ožja Gorenjska, Obala in Bela krajina ne bodo imele svojih klubov.

V vlogo favoritov so se znova postavili Prekmurci, in sicer lendavski, ki so nasledili soboške tekmece. Lokalni prestiž so ohranili povratniki v 2. SNL Beltinci, drugi novinec so Bilje.

Nafta, podprta z evri iz Madžarske, je med vsemi klubi edina jasno razkrila cilj, ki je 1. mesto in napredovanje v 1. SNL. Lendavčani so še okrepili že v minuli sezoni prvoligaško zasedbo. Zadržali so tudi prvega strelca Marka Roginića.

Kandidatov za drugo mesto je več: Bravo, ki ga je okrepil veteran iz 1. SNL Luka Žinko, mestnemu tekmecu Iliriji pa je speljal najboljšega strelca Mustafo Nukića, Tabor z vrsto novinci in trenerjem Andrejem Razdrhom, lanski podprvak Drava, Krka.

Ankaran Hrvatini se je preimenoval v Ankaran Postojna. Tekmece bo gostil v središču Notranjske.

Zadnje kolo bo 25. maja.

Pari 1. kola: Bravo – Cherry Box 24 Tabor, Fužinar – Ankaran Postojna, Brežice Terme Čatež – Drava, Vitanest Bilje – Beltinci, Rogaška – Brda, Roltek Dob – Jadran, Krka – Ilirija (vse danes ob 17.30), Nafta – Kalcer Radomlje (danes ob 20.30). G. N.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine