Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nadal pozdravil slovenskega »obrambnega ministra«

Junak teniškega OP Avstralije Rafael Nadal je čestital zbranim v Barceloni, kjer je časopis Mundo Deportivo okronal najboljše športnike lanskega leta.
Rafael Nadal s premierko Viktorije Lindo Dessau in njenim soprogom Tonyjem Howardom pred uradnim fotografiranjem s pokalom. FOTO: William West/AFP
Rafael Nadal s premierko Viktorije Lindo Dessau in njenim soprogom Tonyjem Howardom pred uradnim fotografiranjem s pokalom. FOTO: William West/AFP
1. 2. 2022 | 10:50
1. 2. 2022 | 11:09
2:48

Katalonski dnevnik Mundo Deportivo je že 74. v zgodovini, kar je španski rekord, izbral najboljše športnike leta, za najkoristnejšega igralca nogometnega prvenstva pa so okronali slovenskega vratarja Jana Oblaka. Oblak, ki je pred kratkim prebolel covid-19, je v Barcelono prispel v družbi predsednika madridskega Atletica Enriqueja Cereza.

»Motivira me, ko slišim govorice o prihodih (Erlinga) Haalanda in (Kyliana) Mbappeja. Pri Atleticu pa smo se znašli sredi naporne sezone, a takšna je vsaka v la ligi. Do konca je še veliko tekem in tako kot vedno se bomo borili, rezultat našega truda pa bo viden na koncu sezone,« je dejal Oblak, slovenski »obrambni minister«, ki se je pridružil vrsti zvezdnikov na gala prireditvi v teatru Lliure na olimpijskem Montjuicu. Zbrane je prek videopovezave nagovoril tudi Rafael Nadal, ki se je v Melbournu razveselil rekordnega 21. naslova na turnirjih za grand slam. 

Najboljša Saul Craviotto in Alexia Putellas

»Dober večer vsem, želel bi čestitati vsem olimpijcem, ki ste na gala prireditvi Munda Deportiva. Čestitam vam za vse uspehe in želim vam izvrsten večer. Močan objem tudi za celoten časopis, vsem zaposlenim in upam, da je pred vami izvrsten večer. Kmalu se spet vidimo, objem,« je iz Avstralije sporočil Nadal.

Nagradi večera sta pripadli kajakašu Saulu Craviottu in nogometašici Alexii Putellas, največje ovacije pa obolelemu nekdanjemu vratarju Barcelone Juanu Carlosu Unzueju. Unzue, ki je bil nekaj časa tudi pomočnik Luisa Enriqueja na klopi katalonskega velikana, je zaradi amiotrofične lateralne skleroze prikovan na voziček.

»Politiki se morajo zganiti. Če govorimo o zdravju, se to tiče vseh. Ta bolezen ne izbira ideologij, barv ali rojstnih krajev. Moramo se boriti za to, da bi vsi oboleli lahko dostojno živeli,« je v čustvenem govoru o zahrbtni bolezni povedal 54-letni Unzue.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine