Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Na obzorju katalonska past za Oblaka, Arsenal izzivajo levi iz Birminghama

Naslednji izziv za Jana Oblaka in Atletico Madrid bo tretjeuvrščena Girona. V Angliji načete prvake čakajo klobučarji, Arsenal pa 5. Aston Villa.
Na prvem dvoboju z Girono 3. januarja je moral Jan Oblak štirikrat pobral žogo iz svoje mreže in tekmo končal s porazom (4:3). FOTO: Pau Barrena/AFP
Na prvem dvoboju z Girono 3. januarja je moral Jan Oblak štirikrat pobral žogo iz svoje mreže in tekmo končal s porazom (4:3). FOTO: Pau Barrena/AFP
13. 4. 2024 | 05:00
4:57

Prah po razburljivem tednu v ligi prvakov se še ni polegel, ritem v domačih prvenstvih pa ne popušča. V Angliji se nadaljuje mrtvi tek trojke favoritov, vsi bi se ta konec tedna lahko opekli. V Torinu prestižni mestni derbi, v Španiji pa dvoboj madridskega Atletica in Girone, ki je mnogo bolj pomemben za Jana Oblaka in soigralce.

Atletico Madrid – Girona (sobota, 14.00): Na Metropolitanu bodo tokrat v vlogi izzivalca gostje iz Girone, čeprav položaj na lestvici govori drugače. Girona je izvrstno pripeljala sezono v ciljno ravnino, mesto v ligi prvakov v prihodnji sezoni za Katalonce ni ogroženo, zato lahko sproščeno vržejo rokavico Atleticu. Oblak je s soigralci v sredo prišel do prigarane zmage z 2:1 proti Borussii Dortmund, ki je pustila sledi, povratna tekma je na sporedu že v torek. A varovanci Diega Simeoneja manevrskega prostora za taktiziranje preprosto nimajo. Tip: več kot 2,5 gola.

Manchester City – Luton (sobota, 16.00): Moštva, ki se krčevito borijo za obstanek med elito, so v zaključkih sezon najbolj nevarni tekmeci. Nogometaši Manchester Cityja so osredotočeni predvsem na sredino povratno srečanje z madridskim Realom, a zmaga proti neugodnim klobučarjem iz Lutona, severnega predela Londona, nikakor ne bo samoumevna. Ekipo Cityja je v Madridu še dodatno zdelala zastrupitev s hrano, najslabše jo je odnesel Kevin de Bruyne, ki je tekmo z Realom lahko spremljal le s klopi. Luton se že nekaj tednov giblje na robu območja, ki vodi v drugo ligo, na računu bi si zaslužili kakšno točko več, a so imeli tudi obilico smole. Je lahko fanatična bojevitost dovolj za utrujene in manj osredotočene noge zvezdnikov? Tip: 0.

Brez Kevina de Bruyneja si tudi Erling Haaland težje ustvarja priložnosti pred golom. FOTO: Matthew Childs/Reuters
Brez Kevina de Bruyneja si tudi Erling Haaland težje ustvarja priložnosti pred golom. FOTO: Matthew Childs/Reuters

Torino – Juventus (sobota, 16.00): Pogosteje v Torinu poročajo o škandalih, v katere se zaplete kdo od družine Agnelli, kot o presenečenjih na mestnem derbiju. Torino je Juventus premagal le enkrat (!) na zadnjih 37 tekmah, zbrali so še osem remijev in kar 28-krat zelenico zapustili sklonjenih glav. Nič ne kaže, da bi bilo tokrat drugače, Torino je boj za šesto mesto in Evropo najbrž že izgubil, enako Juventus dvoboj z Milanom za mesto tik pod vrhom serie a, zato bo šlo predvsem za prestiž. Najbolj goreči slovenski navijači pa bodo z zanimanjem pospremili srbski dvoboj vratarja Vanje Milinkovića Savića in napadalca stare dame Dušana Vlahovića. Tip: 2.

Stuttgart – Eintracht Frankfurt (sobota, 18.30): »Švabi« iz Stuttgarta so v ligi prvakov nazadnje igrali v sezoni 2009/10, po 15 letih čakanja se klubu iz najbogatejše nemške regije Baden-Württemberg znova nasmiha igranje med evropsko elito. Ob Leverkusnu je Stuttgart najbolj prijetno presenečenje sezone v bundesligi, med drugim so dvakrat premagali Dortmund, boljši so bili od Benjamina Šeška in Leipziga in remizirali z bodočimi prvaki Bayerjem. Eintracht Frankfurt je varno zasidran na šestem mestu, ki vodi v konferenčno ligo, po številu članov 5. največji klub v Nemčiji je že nekaj let uspešen tudi v Evropi. Tip: 1.

Arsenal – Aston Villa (nedelja, 17.30): Aston Villa bi v zaključku sezone lahko zagrenila življenje favoritom. Moštvo iz Birminghama premore vrhunski potencial v napadu, vodi ga angleški reprezentančni strelec Ollie Watkins, Tottenhamu pa napovedujejo boj do zadnjega za četrto mesto v premier league. Arsenal po novem letu v domačem prvenstvu ne greši, tokrat pa bo morala biti obramba, ki je od novega leta prejela le 9 zadetkov, še posebej pazljiva. Tip: manj kot 2,5 golov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine