Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Na Camp Nou šampionsko le Robert Lewandowski

Barceloni prva domača tekma po potrditivi naslova španskega nogometnega prvaka ni prinesla veliko veselja.
Robert Lewandowski je pred navijači Barcelone dvignila pokal za naslov prvaka. FOTO: Albert Gea/Reuters
Robert Lewandowski je pred navijači Barcelone dvignila pokal za naslov prvaka. FOTO: Albert Gea/Reuters
G. N., STA
21. 5. 2023 | 11:00
21. 5. 2023 | 11:00
2:00

Nogometaši Barcelone so izgubili prvo tekmo po tem, ko so osvojili naslov španskega prvaka. Katalonci so doma z 1:2 izgubili proti Real Sociedadu in po zadnjih treh zmagah igrišče zapustili kot poraženci.

Mikel Merino (5. minuta) in Alexander Sörloth (71.) sta četrtouvrščene Baske izstrelila do pomembne zmage v boju za uvrstitev v ligo prvakov, za Barcelono pa gol Roberta Lewandowskega (90.) ni bil dovolj.

Prednost Real Sociedada pred petouvrščenim Villarrealom je tri kroge pred koncem španskega prvenstva pet točk.

Nogometaši Almerie so s hat-trickom Viniciusa Lazara doma premagali Mallorco s 3:0. Lazaro je mrežo Majorčanov zatresel v 12., 42. in 58. minuti, kar je bil njegov prvi hat-trick v la ligi. Z njim je Almeria dosegla 11. prvenstveno zmago in ima 39 točk, kar jo uvršča na 14. mesto, štiri točke nad območjem izpada.

Getafe pa je pred svojimi navijači odigral le 1:1 proti bodočemu drugoligašu Elcheju in si tako zmanjšal možnosti za obstanek med elito španskega nogometa.

Munir El Hadadi je Getafe povedel v vodstvo v osmi minuti, a je Lucas Boye ob koncu prvega polčasa izenačil. V drugem polčasu golov ni bilo, tako da je ekipa iz predmestja Madrida z 11. remijem prišla do 35 točk. Toliko jih ima tudi Valladolid, ki je z že dolgo odpisanima Espanyolom (31) in Elchejem (20) v coni izpada.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine