Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ljubljančani z zmago nad Celjani znova skočili na vrh lestvice

Maribor je v zadnjih sekundah ušel porazu v 25. kolu 1. SNL. Mura se je po domači zmagi proti Aluminiju z 2:0 približala vijoličnim.
Nogometaši Olimpije so po hudem boju strli odpor Celjanov. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Nogometaši Olimpije so po hudem boju strli odpor Celjanov. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
M. U., G. N., B. E., M. Š.
7. 3. 2021 | 17:06
7. 3. 2021 | 19:08
4:12
Nogometaši Olimpije so v 25. kolu 1. SNL izkoristili prednost domačega terena in z 1:0 (1:0) premagali Celjane. Edini gol je v 37. minuti zabil Mihailo Perović. Ljubljančani so se tako znova zavihteli na vrh prvenstvene lestvice, na kateri imajo kot vodilni dve točki naskoka pred velikimi tekmeci iz Maribora.

Igralci CB24 Tabora Sežane in Brava pa so se danes razšli z neodločenim izidom 0:0. Soseda s prvenstvene lestvice sta si priigrala kar nekaj priložnosti, vendar se mreži nista zatresli. Bolj razburljivo je bilo na sobotnih tekmah, predvsem v Novi Gorici, kjer se je spotaknil Maribor.
 

Gorica je imela zaključno žogo


Nogometaši Gorice so še bolj zaostrili bitko za prvaka. Včeraj so na domačem igrišču po štirih letih in pol proti Mariborčanom osvojili točko. Vijolični so začeli obetavno in v 11. minuti po akciji na desni strani, ko je bil v nedovoljenem položaju Denis Klinar, prišli v vodstvo. Strelec je bil Jan Mlakar. Goričani so se hitro vrnili med žive, izenačil je Lamin Colley po podaji z desne strani Matije Široka.

Mariborčani v Novi Gorici niso zmagali prvič po štirih letih in pol. FOTO: Tadej Regent
Mariborčani v Novi Gorici niso zmagali prvič po štirih letih in pol. FOTO: Tadej Regent


V drugem polčasu je Mariborčan Aljoša Matko zatresel prečko, gostitelji pa so dosegli gol, a je bil  stranski sodnik, ki v prvem polčasu ni dvignil zastavice, bolj natančen (!?) in označil nedovoljen položaj domačega napadalca Colleyja.

Mariborčani so v zaključku tekme stiskali obroč okoli goriških vrat, a so bili v zadnjih sekundah silno srečni. Goričani so imeli zaključno žogo. Adis Hodžić je z desne strani stekel sam proti mariborskemu vratarju Ažbetu Jugu, a je namesto zaključnega strela podal sicer neoviranemu Etienu Velikonju. Podaja ni bila najboljša, Velikonja pa tudi ne preveč spreten in goriška zmaga je šla po zlu.


Sijajni Domžalčani


Z odlično igro in zmago v derbiju na koprski Bonifiki so Domžalčani »ubili dve muhi na en mah« – vrgli so rokavico vodilni trojici in Koprčanom ušli za tri točke.

Koper je začel silovito, toda po prvem tri, štiriminutnem jurišu, v katerem bi lahko tudi zabil gol, so se gostje postavili v obrambni gard in hitro tudi začeli s protiudarom. Bil je tako silovit, da gostitleji zanj niso našli protiorožja. Damjan Vuklišević z glavo in Senijad Ibričić po samostojni akciji na levis trani sta bila strelca za zasluženo vodstvo ob odmoru, ki je bilo na koncu dovolj tudi za zmago v zelo dopadljivi in dinamični tekmi z veliko priložnosti.
 

Mura končala Aluminijev niz brez poraza v Murski Soboti


Mura je bila v uvodni tekmi tega konca tedna boljša od Aluminija z 2:0. Čeprav so imeli Kidričani na prejšnjih treh tekmah v Murski Soboti precej uspeha (dve zmagi in remi), so tokrat ostali praznih rok. Mura je s preudarno igro prišla do druge zaporedne zmage in se vsaj začasno le na točko približala vodilnima Mariboru in Olimpiji. Kidričani so doživeli 12. poraz in ostajajo predzadnji.

Muraš Nino Kouter (desno) je prvi načel mrežo moštva iz Kidričevega. FOTO: Jure Banfi
Muraš Nino Kouter (desno) je prvi načel mrežo moštva iz Kidričevega. FOTO: Jure Banfi


Muraši so povedli v 30. minuti, potem ko je Klemen Pucko z leve strani podal pred vrata, kjer je Nino Kouter žogo brez težav spravil v mrežo za svoj šesti gol sezone. V 76. minuti so gostitelji povišali prednost, Luka Bobičanec se je odločil za strel z dobrih 20 metrov, žoga se je pred vratarjem Aluminija Lukom Janžekovičem odbila, ga presenetila in končala v mreži. V 84. minuti je bil znova blizu zadetka Bobičanec, a je zadel prečko.



Pari 25. kola SNL
Mura : Aluminij 2:0 (Kouter 30., Bobičanec 70.)
Gorica : Maribor 1:1 (Colley 24.; Mlakar 11.)
Koper : Domžale 0:2 (Vuklišević 17., Ibričić 33.)
Nedelja
CB24 Tabor : Bravo 0:0
Olimpija : Celje 1:0 (Perović 37.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine