Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Prva lovorika v sezoni gre v Mursko Soboto

Padla je prva končna odločitev v tej sezoni, v prekmurskem dvoboju je prvoligaš iz Murske Sobote z 2:0 premagal drugoligaša iz Lendave.
Prizorišče 29. pokalnega tekmovanja je Nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju. FOTO: Jernej Suhadolnik/Delo
Prizorišče 29. pokalnega tekmovanja je Nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju. FOTO: Jernej Suhadolnik/Delo
24. 6. 2020 | 17:30
24. 6. 2020 | 19:44
3:02
Nogometna kluba iz Prekmurja, Mura in Nafta, sta v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju odigrala finale pokala Nogometne zveze Slovenije. Pred 300 gledalci je vlogo favorita potrdila Mura, ki je velikega prekmurskega tekmeca premagala prvič po slabih petih letih. Mura je po 25 letih še drugič osvojila pokalno lovoriko in si hkrati zagotovila uvrstitev v 1. kolo kvalifikacij za evropsko ligo.



Soboška strelca sta bila Amadej Maroša v 48. minuti in Žan Karničnik v 73. minuti.  Ptrvi gol je padel po lepi podaji Nina Kouterja in neuspešni ofsajd zanki Lendavčanov. V obdobju, ko je bila Nafta enakovredna in nevarnejša, je Mura iz nasprotnega napada v 73. minuti povišala prednost. Strelec, potem ko je vratar Florijan Raduha odbil podajo Amadeja Maroše z leve strani, je bil rezervist Žan Karničnik.

Zunaj Nacionalnega nogometnega centra (za ograjo) na Brdu so že po prvem soboškem golu zabobneli bobni dobrih sto najzvestejših navijačev Mure, ki so se jim takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu Radeta Obrenovića nogometaši pridružili pri slavju..

Mura je doslej dvakrat nastopila v finalu slovenskega pokala. V sezoni 1993/94 so morali priznati premoč Mariboru, ki je bil po dveh tekmah boljši s 3:2, leto kasneje pa so po zmagi nad Celjem (skupni izid 2:1) osvojili doslej edino pokalno lovoriko.
Petindvajset let kasneje imajo lepo priložnost, da se še drugič vpišejo na seznam zmagovalcev. Na strani Mure je trenutna forma, ki je z izjemo poraza proti Bravu (0:1) v zadnjem krogu državnega prvenstva zelo dobra. Druga prednost Murašev je, za razliko od tekmeca iz Lendave, da so v polnem tekmovalnem ritmu.

Mura je favorit v prekmurskem finalu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Mura je favorit v prekmurskem finalu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Nafta, ki igra v drugi ligi, je pod vodstvom Dejana Dončića v tem koledarskem letu odigrala vsega dve uradni tekmi, saj je Nogometna zveza Slovenije predčasno prekinila tekmovanje v drugem rangu. Tako so Lendavčani, z izjemo prijateljskih tekem, s katerimi so ohranjali formo, odigrali le eno prvenstveno tekmo pred nastopom epidemije novega koronavirusa ter pokalni polfinale proti Radomljam.
Začetni enajsterici Nafte in Mure.
Začetni enajsterici Nafte in Mure.


Tistega so nogometaši Nafte dobili po izvajanju enajstmetrovk (1:1, 4:2), za finale pa so zaradi rdečih kartonov na tekmi izgubili tako Jako Bizjaka kot Vedrana Vinka. Na voljo ne bo niti Mitje Noviniča, ki bo počival zaradi treh rumenih kartonov.

Mura kadrovskih težav ni imela. Mura je v polfinalu ugnala moštvo Aluminija (4:0).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine