Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mourinhovi Rimljani zabili deset golov, tekmeci hvaležni za gostoljubje

Jose Mourinho je na klopi Rome debitiral z visoko zmago s kar 10:0 proti četrtoligašu Montecatiniju, ki se je z Rimljani pomeril v njihovem klubskem centru.
Jose Mourinho (na fotografiji) se je z varovanci veselil prepričljive zmage. FOTO: Toby Melville/Reuters
Jose Mourinho (na fotografiji) se je z varovanci veselil prepričljive zmage. FOTO: Toby Melville/Reuters
J. K.
16. 7. 2021 | 13:11
2:09
Hat-trick je uspel španskemu napadalcu Borji Mayoralu, zadeli so še Carles Perez, Gianluca Mancini, Riccardo Calafiori, Nicolo Zaniolo, Nicola Zalewski, Amadou Diawara in Santi. Pri toskanskem klubu, ki prihaja iz mesta s slovitimi termami, so bili kljub temu hvaležni za ponujeno priložnost.

»Rim in Trigorio zapuščamo ob koncu prekrasnega in nepozabnega dne, po katerem se zahvaljujemo AS Romi za gostoljubje,« so zapisali na facebooku.

To je bila prva tekma Joseja Mourinha na klopi kakšnega italijanskega kluba po slovesu od milanskega Interja, ki ga je leta 2010 zapustil po zgodovinski trojni kroni. Mourinho – nazadnje je vodil londonski Tottenham, pri katerem pa je aprila dobil odpoved po slabem letu in pol – je v Rimu poskrbel za precejšnjo evforijo, potem ko so ga novi lastniki na čelu z ameriško družino Friedkin izbrali za naslednika rojaka Paula Fonsece.
 

Čakajo na Spinazzolo


Rimljani se bodo v nedeljo udarili še z drugoligašem Ternano, že nekaj časa pa je jasno, da »sinovom volkulje« še lep čas ne bo mogel pomagati junak eura 2020, Leonardo Spinazzola, ki je že med evropskim prvenstvom prestal operacijo Ahilove tetive. Z Mourinhom sta se že srečala, predvideni čas okrevanja pa je od šest do sedem mesecev.

»Lepo ga je bilo spoznati. Zelo je bil prijazen in mi rekel, da me bo skupaj z ekipo čakal na igrišču. Rekel sem mu le, da bo moral biti kot jaz – potrpežljiv. Če čez šest mesecev še ne bom igral, bom šel kar sam tja in bomo videli, kdo si me bo upal ustaviti,« je za časnik Repubblica bojevito napovedal levi bočni branilec, za katerega Mourinho bojda že išče (vsaj začasno) zamenjavo tudi pri nekdanjem klubu Manchester Unitedu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine