Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Modrićevi ognjeviti naprej, Angliji prvo mesto prineslo velikana

Hrvaška je v drugem polčasu zlomila odpor srčne Škotske in osvojila drugo mesto v skupini D. Sterling strelec na Wembleyju proti Češki.
Luka Modrić je dosegel zmagoviti gol za Hrvate. FOTO: Lee Smith/Reuters
Luka Modrić je dosegel zmagoviti gol za Hrvate. FOTO: Lee Smith/Reuters
P. Z.
22. 6. 2021 | 22:53
23. 6. 2021 | 07:00
2:09
Izkušena zvezdnika Luka Modrić in Ivan Perišić sta bila junaka zmage Hrvaške v Glasgowu. V drugem polčasu odločilne tekme v skupini D sta zatresla škotsko mrežo in naše južne sosede, svetovne podprvake iz Rusije 2018, popeljala v osmino finala 16. evropskega prvenstva. Selektorju Zlatku Daliću se je odvalil velik kamen od srca.



Anglija je na Wembleyju z golom Raheema Sterlinga premagala Češko in osvojila prvo mesto, druga je Hrvaška, ki je z dobro igro strla odpor Škotske. Čehi so si že prej zagotovili napredovanje.

Kapetan Harry Kane je Anglijo popeljal v izločilne boje. FOTO: Laurence Griffiths/AFP
Kapetan Harry Kane je Anglijo popeljal v izločilne boje. FOTO: Laurence Griffiths/AFP


Anglija in Češka sta se merili že v kvalifikacijah za letošnji euro, podobno kot pred dvema letoma pa je bila v Londonu uspešnejša domača reprezentanca. Edini zadetek na tekmi je dosegel Sterling v 12. minuti, z njim pa je Angliji priigral prvo mesto. V osmini finala se bodo Angleži pomerili z drugouvrščeno ekipo skupine smrti, v kateri se za napredovanje borijo Francija, Nemčija, Portugalska in Madžarska.



Hrvaška je na Hampden Parku bila boljši tekmec, to pa je tudi kronala z zmago. Povedla je v 17. minuti, ko je v polno zadel Nikola Vlašić, Škoti so v 42. minuti prek Calluma McGregorja izenačili, v drugem delu pa sta za veselje v taboru svetovnih podprvakov poskrbela Modrić, ki je v 62. minuti mojstrsko zadel s strelom z 18 metrov, in Perišić, ki je bil v 77. minuti po kotu natančen z glavo. Oba sta vpisala tudi asistenci.


 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine