Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mladi Slovenci dvakrat neporaženi

Reprezentanca do 21 let na prijateljskih tekmah igrala neodločeno proti Nemčiji in Rusiji.
Slovenci pod vodstvom novega selektorja Milenka Aćimovića so na novembrskih tekmah vknjižili neodločena izida proti močnima tekmecema. FOTO: Jure Banfl. 
Slovenci pod vodstvom novega selektorja Milenka Aćimovića so na novembrskih tekmah vknjižili neodločena izida proti močnima tekmecema. FOTO: Jure Banfl. 
18. 11. 2020 | 14:10
18. 11. 2020 | 19:50
2:49
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v mesecu novembru igrala dve močni prijateljski tekmi v sklopu priprav na domače evropsko prvenstvo leta 2021. Nasprotnici sta bili Nemčija in Rusija, ki sta se že uvrstili na prvenstvo stare celine, Slovenci pa so iztržili neodločena izida.

Mladi Slovenci pod vodstvom novega selektorja Milenka Aćimovića so naprej pretekli teden v Braunschweigu proti aktualnim evropskim podprvakom Nemcem igrali 1:1, pri čemer so v zaključku tekme zapravili veliko priložnost za zmago, nato pa so se včeraj z Rusijo razšli z izidom 2:2 (Prelec, Brekalo; Bakajev, Glebov).


Hrvaška skozi šivankino uho


Na evropsko prvenstvo je zaenkrat uvrščenih 15 reprezentanc. To so gostiteljici Slovenija in Madžarska, Italija, Francija, Anglija, Češka, Rusija, Španija, Nizozemska, Portugalska, Danska, Nemčija, Romunija, Švica in Hrvaška.

O preostalem potniku odločata Poljska in Islandija. Poljaki so že odigrali vse svoje tekme in zasedajo peto mesto med najboljšimi drugouvrščenimi ekipami, medtem ko Islandijo še čaka prestavljena tekma z Armenijo in bo v primeru zmage uvrščena na EP.

Našim južnim sosedom Hrvatom se je na prvenstvo uspelo uvrstiti skozi šivankino uho, saj so si šele v zadnjem krogu zagotovili drugo mesto v skupini 4 in napredovali kot eno izmed petih najboljših drugouvrščenih moštev. Hrvaška reprezentanca pod vodstvom znanca slovenskih zelenic, Igorja Bišćana, je na svoji zadnji tekmi visoko premagala Litvo (7:0), ob tem je bila deležna pomoči že odpisane Grčije, ki je v Atenah porazila Škotsko (1:0), na roko pa so ji šli tudi rezultati v ostalih skupinah.

Omeniti velja, da je bil bolj za uvrstitev na EP zelo hud. Med najboljšimi drugouvrščenimi ekipami, pri katerih se ne upoštevajo rezultati s šestouvrščenimi moštvi, so kar tri osvojile po 14 točk (Hrvaška, Romunija, Poljska), brez prvenstva pa je ostala Belgija (13), ki je v zadnjem krogu morala priznati premoč Bosni in Hercegovini.

Skupinski del evropskega prvenstva, ki ga bosta gostili Madžarska in Slovenija, bo potekal med 24. in 31. marcem 2021, izločili boji pa med 31. majem in 6. junijem 2021.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine