Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Aćimović začel zgodbo z remijem v Nemčiji

Mlada slovenska reprezentanca v Braunschweigu zapravila celo strel z bele točke za zmago.
Mile Aćimović je na klopi slovenske reprezentance debitiral z odmevnim remijem v Nemčiji. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Mile Aćimović je na klopi slovenske reprezentance debitiral z odmevnim remijem v Nemčiji. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
12. 11. 2020 | 21:00
12. 11. 2020 | 21:58
2:41
Mlada slovenska nogometna reprezentanca (U-21) je uspešno odprla novembrski ciklus priprav na evropsko prvenstvo, ki bo marca pri nas in na Madžarskem. Na gostovanju v Nemčiji je iztržila neodločen rezultat (1:1), prijateljsko tekmo pa so zaznamovale kar tri enajstmetrovke.


Kapetanski trak Elšniku


Novi selektor Mile Aćimović je v Braunschweigu predstavil slovenski javnosti nekaj novih obrazov, pri čemer je delno posegel tudi v taktično postavitev, ki jo je v zadnjih petih letih uspešno uveljavil njegov predhodnik Primož Gliha. Slovenci so se namreč Nemcem postavili po robu z različnimi taktičnimi postavitvami od 4-1-4-1 do igre s petimi branilci v liniji: Vekić; Ploj, Stojinović, Zaletel, Brekalo, Rogelj, Štor, Elšnik (od 79. Prelec), Horvat (od 61. Svetlin), Matko (od 85. Pečar), Medved (od 61. Celar). Aćimović je namenil kapetanski trak vezistu Olimpije Timiju Maxu Elšniku.

Žan Medved je prinesel Sloveniji gol za končnih 1:1. FOTO: Slovan Bratislava
Žan Medved je prinesel Sloveniji gol za končnih 1:1. FOTO: Slovan Bratislava


Zmagovalca so določili trije streli z bele točke. Prvega je v 42. minuti izkoristil 21-letni napadalec Hamburga Manuel Wintzheimer, drugega v prvi minuti drugega polčasa njegov vrstnik iz bratislavskega Slovana Žan Medved, tretjega je v 87. minuti tekme zapravil napadalec Rome na posoji v Cremoneseju, še en 21-letnik Žan Celar. Škoda, morda bi to zadostovalo za zmago Slovenije na štadionu, na katerem je med letoma 1975 in 1981 blestel Danilo Popivoda. Prvo najstrožjo kazen je izsilil Medved, drugo 19-letni rezervist Nik Prelec.
 

Naslednja tekma v torek v Mariboru

 

»Pokazali smo, da je možno igrati tudi z največjimi ekipami, kakršna je Nemčija, gotovo lahko optimistično pričakujemo evropsko prvenstvo. Takšne tekme potrebujemo, samo tako se lahko primerjamo s tekmeci, s kakršnimi bomo igrali tudi na prvenstvu,« je ocenil Elšnik.

Izbrano vrsto Milenka Aćimovića čaka letos še en zanimiv izziv, v torek (18.00) bo namreč v Ljudskem vrtu gostila selekcijo vrstnikov iz Rusije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine