Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Messi zadel po 136 sekundah in poskrbel za poln izkupiček v Sevilli

Barcelona je v 22. kolu španskega prvenstva s težavami zmagala proti Betisu (3:2). Odločil je joker s klopi Lionel Messi.
Lionel Messi je v igro vstopil s klopi in nemudoma obrnil razmerje moči v prid Barceloni. FOTO: Cristina Quicler/AFP
Lionel Messi je v igro vstopil s klopi in nemudoma obrnil razmerje moči v prid Barceloni. FOTO: Cristina Quicler/AFP
7. 2. 2021 | 23:18
3:30
Barcelona je v 22. kolu španskega prvenstva s težavo zmagala pri Betisu s 3:2 in se vrnila na drugo mesto prvenstvene lestvice. Mož odločitve je bil znova Lionel Messi, tokrat kot joker s klopi.

Trener Kataloncev Ronald Koeman je nekoliko spremenil postavo in med rezerviste postavil Messija, Frenkieja de JongaPedrija in Sergina Desta.

Barceloni nikakor ni steklo in je po slabi uri zaostajala z 0:1. Nato je na igrišče vstopil Lionel Messi in zadel po vsega 136 sekundah, nato pa imel pomembno vlogo pri vseh treh nadaljnih zadetkih in poskrbel, da je njegovo moštvo gostovanje zapustilo s polnim izkupičkom.


Rezervist Messi zrežiral zmago


Katalonski velikan je imel v prvem polčasu kar nekaj težav. Že po manj kot desetih minutah se je poškodoval osrednji branilec Ronald Araujo in namesto njega je vstopil Frenkie de Jong. Barceloni se je zapletalo tudi v napadu, kjer je v 28. minuti iz bližine z glavo zgrešil Clement Lenglet.

Domačini so to izkoristili v 38. minuti. Emerson je z desne strani podal pred gol, Borja Iglesias​ pa zadel za vodstvo z 1:0. V 56. minuti bi lahko Juanmi podvojil prednost, a se je izkazal Marc-Andre Ter Stegen.

Prelomno dejanje se je zgodilo v 57. minuti, ko je vstopil Lionel Messi. Prvi zvezdnik Kataloncev je le dobri dve minuti kasneje na desni strani kombiniral z Ousmanejem Dembelejem in zadel v bližnji kot za 1:1. 

Argentinec je nato v 68. minuti s sijajno podajo v ogenj poslal Jordija Albo, ta je žogo poslal utekajočemu Antoineju Greizmannu, ki je okroglo usnje povsem zgrešil, na njegovo srečo pa je presenetilo Victorja Ruiza, od katerega se je žoga odbila v gol.

Isti igralec se je za svojo napako odkupil v 75. minuti, ko je ob prostem strelu natančno zadel z glavo in poravnal izid na 2:2. 
Francisco Trincao je v pravem trenutku dosegel svo prvi gol za Barcelono. FOTO: Cristina Quicler/AFP
Francisco Trincao je v pravem trenutku dosegel svo prvi gol za Barcelono. FOTO: Cristina Quicler/AFP


A to je bil večer Barcelone in Lionela Messija, ki je v 87. minuti postavil piko na i odlični predstavi. Na desni strani igrišča je z visoko podajo poskušal najti Francisca Trincaa, domača obramba je nespretno posredovala, tako da si je 21-letni napadalec priboril žogo in jo z roba kazenskega prostora s pomočjo prečke pospravil v gol.

Barcelona je tako dokončala preobrat in slavila šesto zaporedno zmago, s katero se je po točkah izenačila z madridskim Realom. Na vrhu še vedno kraljuje Atletico, ki ima ob dveh tekmah manj prednost sedmih točk.

Špansko prvenstvo, nedeljske tekme 22. kola
Real Sociedad - Cadiz 4:1 (Oyarzabal 26., 34., Isak 54., 59.; Izquierdo 65.)
Osasuna - Eibar 2:1 (Calleri 18., Budimir 86.; Kike 44.)
Real Betis - Barcelona 2:3 (Iglesias 38., Ruiz 75.; Messi 59., Ruiz 68./ag, Trincao 87.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine