Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Pri Chelseaju raste optimizem, Liverpool gladko do treh točk

V prvi tekmi petega kola angleškega prvenstva je na olimpijskem štadionu Chelsea s 3:0 odpihnil West Ham, znova je bil junak Nicolas Jackson.
FOTO: Adrian Dennis/AFP
FOTO: Adrian Dennis/AFP
21. 9. 2024 | 15:45
21. 9. 2024 | 20:35
3:22

Za privrženci Chelseaja je nekaj turbolentnih let, po prihodu ameriških lastnikov se večkrat zdi, da na nogometni tržnici poteze londonskih modrih nimajo repa in glave. A nekaj je bilo vendarle posrečenih nakupov, zelo mlada ekipa pa počasi dobiva prave obrise moštva, ki se bo borilo vsaj za ligo prvakov. Na peti tekmi nove sezone angleškega prvenstva so West Ham premagali s 3:0.

FOTO: Dylan Martinez/Reuters
FOTO: Dylan Martinez/Reuters

Dvakrat je zadel Nicolas Jackson, napadalec, ki je bil lani pogosto na udari kritik, saj je kot po tekočem traku zapravljal izjemne priložnosti. V tej sezoni je Jackson naravnal merilne naprave, za prvi gol je žogo iz težkega položaja z leve strani poslal med nogama domačega vratarja Alphonsa Areole, ob drugem zadetku je lepo podajo v prostor kronal s prefinjenim strelom z zunajnim delom stopala.

Nato je Chelsea stopil nekoliko nazaj in dovolil West Hamu, da je nekajkrat ogrozil Roberta Sancheza, vse dvome o zmagovalcu pa je razblinil Cole Palmer takoj po začetku drugega polčasa. Do gladke zmage s 3:0 so na Anfieldu prišli tudi nogometaši Liverpoola, Luis Diaz (dva gola) in Darwin Nunez sta že v prvem polčasu strla odpor Bornemoutha.

Luis Diaz je bil tokrat zelo razpoložen in prehiter za obrambo Bornemoutha. FOTO: Peter Powell/Reuters
Luis Diaz je bil tokrat zelo razpoložen in prehiter za obrambo Bornemoutha. FOTO: Peter Powell/Reuters

Še naprej pa ima težave Newcastle, moštvo Eddieja Howa je izgubilo na Craven Cottageu pri Fulhamu s 3:1 in razočaralo navijače. Aston Villa ohranja dobro formo, po premierni zmagi v ligi prvakov proti Young Boys med tednom so tudi v domačem prvenstvu s 3:1 odpravili Wolverhamton.

Za konec sobotnega sporeda sta se v Londonu pomerila še Crystal Palace in Manchester United. Rdeči vragi so bili bolj nevarni, v prvem polčasu so dvakrat stresli prečko, v mrežo pa žoga ni hotela. Skupno so igralci Uniteda sprožili 16 strelov, pet v okvir vrat, a zadetka niso uspeli doseči in tekma se je končala z delitvijo točk. Dobra novica za navijače rdečih vragov pa je, da je po poškodbi prve minute v tej sezoni dočakal glavni napadalec Rasmus Højlund, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, skupaj z okrepitvijo iz PSG-ja Manuelom Ugartejem.

Danski napadalec se je vrnil na zelenice. FOTO: Ian Walton/Reuters
Danski napadalec se je vrnil na zelenice. FOTO: Ian Walton/Reuters

Glavni derbi petega kola bo na sporedu jutri ob 17.30, ko se bosta udarila glavna kandidata za naslov prvaka Arsenal in Manchester City.

Angleška liga, izidi:

West Ham - Chelsea 0:3
Aston Villa - Wolves 3:1
Fulham - Newcastle 3:1
Leicester - Everton 1:1
Liverpool - Bournemouth 3:0
Southampton - Ipswich 1:1
Tottenham - Brentford 3:1
Crystal Palace - Manchester United 0:0

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine