Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mariborčane in Domžalčane vleče na sever, Olimpijo v Turčijo

Slovenski klubi dobili morebitne tekmece v 2. krogu kvalifikacij za ligo prvakov in evropsko ligo.
Mariborčani (na fotografiji v sredini Luka Zahović) bodo, kot kaže, v prvih dveh krogih kvalifikacij za ligo prvakov igrali na severu Evrope. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Mariborčani (na fotografiji v sredini Luka Zahović) bodo, kot kaže, v prvih dveh krogih kvalifikacij za ligo prvakov igrali na severu Evrope. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Š. R.
19. 6. 2019 | 14:15
19. 6. 2019 | 15:45
4:12
Nogometaši Maribora, Olimpije, Domžal in Mure so včeraj dobili tekmece v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov in evropsko ligo, danes so izvedeli še imena tekmecev, s katerimi se bodo pomerili, če bodo preskočili prve ovire.

Mariborčane v lovu na ligo prvakov vleče na sever, njihov prvi tekmec je Valur Reykjavik, s katerim se bodo 9. ali 10. julija pomerili na Islandiji, teden dni kasneje (16. ali 17. julij) pa še v Ljudskem vrtu. Slovenski prvaki so favoriti v dvoboju, katerega zmagovalec se bo v 2. krogu pomeril z boljšim iz dvoboja AIK Solna – Ararat Armenia. Tu je pričakovati, da bo napredovala švedska zasedba. V 2. krogu bo prvi dvoboji 23. ali 24. julija, povratni pa 30. ali 31. julija.

Olimpija bo morala na poti v skupinski del evropske lige najprej opraviti z latvijskim Rigasom, v primeru zmage jo v 2. krogu čaka turška ekipa Malatyaspor. Domžalčani so v 1. krogu favoriti proti Balzanu z Malte, najverjetneje jih nato čaka švedski Malmö, ki se bo v 1. krogu pomeril z zmagovalcem predkvalifikacijskega dvoboja Ballymena United (SIR) – NSÍ Runavík (Fer).

Najtežjo evropsko pot ima med slovenskimi klubi Mura, ki v žrebu ni bila med nosilci. Najprej se bo pomerila z izraelskim klubom Maccabi Haifa, če bo uspešna, jo nato čaka francoski Strasbourg. Dvoboji 2. kroga kvalifikacij za evropsko logo bodo v 25. julija in 1. avgusta.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine