Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zahović: Maribor favorit proti Islandcem. Olimpija v Latvijo.

V Nyonu so izžrebali pare prvih kvalifikacijskih predkrogov za ligo prvakov, prvi tekmec Maribora je Valur Reykjavik. Na vrsti še žreb kvalifikacij evropske lige.
Mariborski nogometaši se že pripravljajo na evropske preizkušnje. FOTO: Tadej Regent/Delo
Mariborski nogometaši se že pripravljajo na evropske preizkušnje. FOTO: Tadej Regent/Delo
N. Gr., J. S.
18. 6. 2019 | 13:30
18. 6. 2019 | 17:11
4:25
V kvalifikacijah za ligo prvakov so prvake razdelili v tri skupine, Maribor je bil v svoji nosilec in imel je srečno roko. Zelo zahtevni bi bili nasprotniki iz Poljske Piast Gliwice, ki so v minuli sezoni postali državni prvaki, za Maribor bi že na prvi stopnički – do skupinskega dela LP peljejo kar štirje krogi kvalifikacij – pomenili zelo velik zalogaj. Mariborčane na prvi tekmi (9. ali 10. julija) čaka dolga pot na Islandijo, a tudi premagljiv tekmec, Valur Reykjavik. Povratna tekma bo v Ljudskem vrtu 16. ali 17. julija.

»Ker je bil v tej ožji skupini tudi bistveno močnejši nasprotnik za 1. kolo, prvak Poljske, smo lahko zadovoljni z žrebom, toda moramo biti zelo spoštljivi do tekmeca, ki je prvak Islandije. Pred dvema letoma smo že imeli izkušnjo z islandskim prvakom, pozitivno, v tistih obeh tekmah smo pokazali več kvalitete, vendar predvsem zaradi spoznanja, da smo bili zelo dobro pripravljeni na dvoboj. Takšno načelo velja tudi tokrat, trenutni podatki so nam na voljo, osnovne informacije o moštvu Valurja imamo, sledi še natančna analiza. S tem je konec debate o žrebu, začenja pa se temeljita priprava na otvoritev sezone,« je ocenil ples kroglic trener Maribora Darko Milanič. »Podcenjevanje je prepovedano, čeprav smo v vlogi favorita,« je dodal športni direktor Zlatko Zahović.

Izžrebali so tudi pare v prvem kolu kvalifikacij za evropsko ligo, kjer je Uefa ekipe razdelila v osem skupin. Olimpija in Domžale sta imela status nosilca, medtem ko bo Mura izzivalec. In žreb do Prekmurcev ni bil posebej naklonjen, namenil jim je izraelsko zasedbo Maccabi Haifa. Prva tekma bo 11. julija v Izraelu, povratna na 18. julija na Fazaneriji.

Zelo dobro so jo odnesli Domžalčani, za tekmece so dobili nogometaše Balzana z Malte, prva tekma bo v Domžalah. Tudi Olimpija bo prvo tekmo igrala doma, tekmec pa latvijski Rigas.

»Vsako moštvo, ki nastopa na evropskem nivoju, ima kakovost, tako velja tudi za ekipo Balzana. Tekmeca zaenkrat še ne poznamo, a se bomo nanj seveda maksimalno pripravili. V prvi vrsti je pomembno, da naše vsebinske zahteve v teh tednih priprav spravimo na najvišji možen nivo in da prvo tekmo pričakamo v najboljši možni formi,« je po žrebu povedal domžalski trener Simon Rožman.


Pari 1. kroga kvalifikacij lige prvakov


skupina 1

Nõmme Kalju (Est) – Shkëndija (Mak)
Sūduva (Lit) – Crvena zvezda (Srb)
Ararat-Armenia (Arm) – AIK (Šve)
Astana (Kaz) – Cluj (Rom)
Ludogorec (Bol) – Ferencvaros (Mad)

skupina 2

Partizani (Alb) – Qarabağ (Aze)
Slovan Bratislava (Svk) – Sutjeska (Čg)
Celtic (Ško) – Sarajevo (BiH)
Sheriff Tiraspol (Mol) – Saburtalo (Gru)
Dudelange (Luks) – Valletta (Mal)

skupina 3

Linfield (SIR) – Rosenborg (Nor)
Valur (Isl) – Maribor (Slo)
Dundalk (Irs) – Riga (Lat)
New Saints (Wal) – kvalifikant
Helsinki (Fin) – Tórshavn (Fer)
Bate Borisov (Blr) – Piast Gliwice (Pol)


Kvalifikacije za evropsko ligo


pari slovenskih klubov

Maccabi Haifa (Izr) – Mura
Domžale – Balzan (Mal)
Olimpija – Rigas (Lat)

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine