Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Maribor se je poigral z raztresenimi Domžalami in prehitel Olimpijo

V 17. kolu 1. SNL prvak igraje opravil z Domžalami in na lestvici prehitel Olimpijo, ki bo jutri v Stožicah gostila sežanski Tabor. Za Rudar in Celje je bila točka v trilerju s šestimi goli premalo.
Mariborčani so bili igrivi in učinkoviti, eden od najboljših je bil tudi Romun Alexandru Cretu (levo), medtem ko je bil Domžalčan Matej Podlogar osmoljenec tekme. FOTO: Tadej Regent/delo.
Mariborčani so bili igrivi in učinkoviti, eden od najboljših je bil tudi Romun Alexandru Cretu (levo), medtem ko je bil Domžalčan Matej Podlogar osmoljenec tekme. FOTO: Tadej Regent/delo.
9. 11. 2019 | 19:55
9. 11. 2019 | 20:01
6:32
Maribor je novi vodilni v 1. SNL in bo tam vsaj 24 ur. V 17. kolu je zanesljivo premagal znova povsem nemočne Domžale. Zmaga s 4:1 je bila prepričljiva, vijolična igra pa tudi zelo všečna.

Malenkost več kot pet minut je zdržala domžalska obramba, do 7. minute, ko je Luka Zahović dosegel svoj šesti ligaški gol po lepi akciji na levi strani Rudija Požega Vancaša in Mitje Vilerja.

»Ni kaj reči, slabo smo vstopili v tekmo. Stali smo predaleč, nismo bili čvrsti in nerazumljivo hitro prejeli gol,« je za Planet TV povedal gostujoči trener Andrej Razdrh.
Andrej Razdrh ima veliko razlogov za zaskrbljenost. FOTO: Leon Vidic/Delo
Andrej Razdrh ima veliko razlogov za zaskrbljenost. FOTO: Leon Vidic/Delo


Njegov načrt so na hitro razblinili predvsem razigrani vijolični, morda še bolj kot zelo, zelo slaba igra v obrambi. Domžalčani so bili resda pogumni, poskušali igrati, si pripravili kar nekaj lepih priložnosti, toda tako neorganizirani in nedisciplinirani so bili za kombinatorno razpoložene Vancaša Požega, Zahovića, Dina Hotića in Roka Kronavetra prelahek plen. Še posebej po zapravljeni najlepši priložnosti na tekmi Mateja Podlogarja v drugem polčasu pri izidu 0:2.

Vidno zadovoljen je bil kajpak tudi trener Darko Milanič. »Odigrali smo dobro tekmo. Proti tekmeci, ki zna zadržati žogo in ima kakovost igre v napadu, smo poleg golov izpeljali še vrsto lepih in hitrih nasprotnih napadov. Zaslužimo si čestitke,« je igralcem in sebi polaskal Milanič ter se držal napovedi, da bo Maribor po zmagi brez sijaja v Sp. Šiški že v naslednji tekmi drugačen.
Darko Milanič bo imel veselo Martinovo soboto. FOTO: Blažž Samec/Delo
Darko Milanič bo imel veselo Martinovo soboto. FOTO: Blažž Samec/Delo


Bil je tako drugačen, da se je Razdrh že zazrl v zimski odmor.

»Manjka nam veliko, do odmora moramo zdržati, morda zmagati vse tekme in potem popraviti veliko stvari,« je bil iskriv Ljubljančan, ki ni skrival razočaranja nad tem, kako lahko so  ne le prejemali gole, ampak tudi zapravljali priložnosti.


Slobodan Vuk (levo) je omilil visok poraz Domžal v ljudskem vrtu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Slobodan Vuk (levo) je omilil visok poraz Domžal v ljudskem vrtu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Ob Jezeru triler brez zmagovalca


Takšna kot je Rudarjeva sezona, polna vzponov in padcev, je bila tudi tekma proti Celju. Šaleški-savinjski derbi je bil všečen za gledalce, malo manj za trenerja Andreja Panadića in Dušana Kosića. Šest golov in razplet brez zmagovalca ni zadovoljil nobenega. Rudar je še sedmič igral neodločeno, potreboval pa bi zmago, če bi želel priti bliže devetemu Bravu. Celje je zamudilo priložnost, da bi bilo še bliže prvi četverici. A lahko bi bilo tudi brez točke. Po 34. minutah je zaostajalo z 0:2.

Celjski adut Mitja Lotrič (v sredini) je z golom svojo nalogo v Velenju opravil. FOTO: Ljubo Vukelič/Delo
Celjski adut Mitja Lotrič (v sredini) je z golom svojo nalogo v Velenju opravil. FOTO: Ljubo Vukelič/Delo


Čudovit gol Žana Benedičića v 39. minuti s 25 m, ko je žoga kot strela zletela pod prečko v levi zgornji kot domačega vratarja Tomaža Stopajnika, in minuto pozneje še Mitje Lotriča, sta tekmo že naredila spektakularno. Kar zadeva gole, se je šaleško-savinjski derbi končal v 51. minuti. Tedaj je Dario Vizinger hudo napako Elvedina Džinića spremenil v 3:3 in točko. Mladi hrvaški reprezentant je dosegel 11. gol v sezoni.


Maribor : Domžale 4:1 (2:0)


Štadion Ljudski vrt, gledalcev 3500, sodnik Damir Skomina (Koper).

Strelci: 1:0 – Zahović (7), 2:0 – Kronaveter (31), 3:0 – Kronaveter (59), 4:0 – Požeg Vancaš (68), 4:1 – Vuk (88).

Maribor: Handanović, Milec, Mitrović, Peričić, Viler, Dervišević, Cretu, Požeg Vancaš, Hotić (od 80. Mešanović), Kronaveter (od 80. Tavares), Zahović (od 87. Kotnik).

Domžale: Mulalić, Fink, Klemenčič, Vujadinović, Vuklišević (od 73. Rom), Sikošek, Čorluka (od 63. Pišek), Ibričić, Podlogar (od 63. Lazarević), Mujan, Vuk, Jakupović.


Rudar : Celje 3:3 (3:2)


Štadion ob jezeru, gledalcev 300, sodnik Slavko Vinčić (Maribor).

Strelci: 1:0 – Petrović (27), 2:0 –Radić (34, 11-m), 2:1 – Benedičič (39), 2:2 – Lotrič (40), 3:2 – Kuzmanović (45), 3:3 – Vizinger (51).

Rudar: Stopajnik, Filipović, Džinić, Hrubik, Krefl, Anđelković (od 73. Kitek), Črnčič, Pušaver, Kuzmanović (od 83. Kadrić), Radić, Petrović (od 69. Kobiljar).

Celje: Rozman, Vidmajer, Ćalušić (od 53. Travner), Stojinović, Brecl, Zaletel, Benedičič, Lotrič, Kerin (od 76. Koritnik), Božić (od 87. Štusej), Vizinger.


Nedelja:


Triglav – Bravo (14)

Olimpija – CB24 Tabor (16.45)

Mura – Aluminij (19)


Vrstni red: Maribor 34, Olimpija 33, Aluminij in Mura po 31, Celje 28, CB24 Tabor 17, Domžale 16, Triglav 14, Bravo 13, Rudar 7.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine