Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Manchester United našel model za vnitev navijačev

Na štadionu Old Trafford bo lahko gledalo tekme 23.500 nogometnih navijačev.
Pogled na štadion Old Trafford pred tekmo Manchester Uniteda in Chelseaja. FOTO: Phil Noble/Reuters
Pogled na štadion Old Trafford pred tekmo Manchester Uniteda in Chelseaja. FOTO: Phil Noble/Reuters
STA, F. T.
28. 10. 2020 | 16:00
28. 10. 2020 | 16:59
1:33
Collete Roche, operativna direktorica angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda je danes potrdila, da je klub preuredil štadion Old Trafford tako, da bi bili gledalci pri ogledu tekem povsem varni na okužbe s covidom-19. Zato so iz Uniteda odgovorne institucije že pozvali, da jim dovoli igrati z omejenim številom gledalcev.


Na štadionu bolj varni kot drugje med gledanjem tekme


»Ob preučitvi vseh vladnih smernic in dvomesečnem delu smo stadion preuredili, tako da lahko sprejme 23.500 gledalcev, ki bi bili ob upoštevanju odlokov in socialnem distanciranju povsem varni,« je dejala Rocheva, ki meni, da bi bili na stadionih bolj varni kot na mestih, kjer si tekme ogledujejo zdaj.

»Zdaj tekme gledajo v lokalih, kinodvoranah in gledališčih, da ne govorim še o drugih mestih, ki so nevarnejša kot štadion,« meni direktorica, ki je napovedala, da bi ob dovoljenju za vstop na stadion gledalcem merili temperaturo, imeli pa bi tudi točno določeno uro, ob kateri se bi moral posameznik pojaviti na vhodu. Manchester United je pred dnevi sporočil, da se je njegov dobiček zaradi epidemije zmanjšal za približno 80 milijonov evrov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine