Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Maccabi Haifa prek beograjskega pekla med elito

Crvena zvezda je vodila že z 2:0, pa nato ob napaki vratarja ter avtogolu Izralecem odprla vrata lige prvakov. Med elito tudi Plzen in Benfica.
Nogometaši Benfice so bili za razred boljši od Dinama Kijev in so se zasluženo uvrstili v ligo prvakov. FOTO: Patricia De Melo Moreira/AFP
Nogometaši Benfice so bili za razred boljši od Dinama Kijev in so se zasluženo uvrstili v ligo prvakov. FOTO: Patricia De Melo Moreira/AFP
S. U.
23. 8. 2022 | 23:15
1:29

Uvodni večer v zadnjem kvalifikacijskem situ za nogometno ligo prvakov je ponudil izjemno športno dramo v Beogradu. Na razprodani Marakani je domača Crvena Zvezda pred 53.000 gledalci vodila z 2:0, ob tem izidu bi po porazu v Izraelu proti Maccabiju z 2:3 napredovala, toda gostje se v srbski metropoli niso vdali.   

Tik pred odhodom na prvi odmor so po hudem spodrsljaju domačega vratarja Milana Borjana znižali na 1:2, v 90. minuti pa je domači napadalec Milan Pavkov dosegel avtogol za končnih 2:2  – izraelski prvak se je tako uvrstil v ligo prvakov, C. zvezda v evropsko ligo.

Druga dva zmagovalca večera in tako potnika med evropsko nogometno elito sta Plzen in Benfica. Čehi so ugnali Qarabah z 2:1, takšen je bil tudi skupni izid dveh tekem, Portugalci pa Dinamo iz Kijeva s 3:0, skupno s 5:0.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine