Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Francoska gastronomija je marketing, najbolj prija slovenska kuhinja

Slovenski nogometni trener Luka Elsner je na klopi Le Havra z uvrstitvijo v ligue 1 spisal pravo pravljico, temelje morebitne nove postavlja v Sloveniji.
Luka Elsner bo moštvo Le Havra tudi v naslednji sezoni vodil skozi nogometne čeri, tokrat prvoligaškega tekmovanja. FOTO: Črt Piksi
Luka Elsner bo moštvo Le Havra tudi v naslednji sezoni vodil skozi nogometne čeri, tokrat prvoligaškega tekmovanja. FOTO: Črt Piksi
13. 7. 2023 | 17:01
15. 7. 2023 | 08:41
12:02

V nadaljevanju preberite:

Trinajstega avgusta se začne nova sezona v elitni francoski nogometni ligi. Med novinci v ligue 1 bodo igralci Le Havra, v prvoligaškem tekmovanju bodo nastopili ponovno po 15 letih, v pretekli sezoni so namreč osvojili ligue 2. Moštvo bo med elito kot trener vodil Luka Elsner iz legendarne nogometne družine Elsner in tretji Slovenec v Le Havre Athletic Club. Luka Elsner je s svojimi varovanci iz moštva les ciel et marine (nebeško in morsko modri) v teh dneh na pripravah na Bledu in v Lescah.

Z Elsnerjem smo se pogovarjali o ciljih Le Havra po vrnitvi med francosko elito, o fenomenu PSG v Franciji in tudi o slovenskem prvenstvu in slovenski reprezentanci v boju za euro 2024. Luka Elsner je odraščal v Nici, v kateri je pustil močan pečat njegov oče Marko, deluje pravi svetovljan, z njim smo razčlenili tudi francosko kuhinjo in tamkajšnja vina, prav lahko pa bi bil Elsner tudi turistični vodnik po Franciji, tako dobro pozna to pisano in raznoliko državo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine