Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ljubljančani spet dihajo za ovratnik Mariborčanom

Nogometaši Olimpije v zaostali tekmi uvodnega kola 1. SNL v gosteh z 2:0 (1:0) premagali Domžalčane.
Nogometaši Olimpije so vendarle spet okusili slast zmage. FOTO: Blaž Samec/Delo
Nogometaši Olimpije so vendarle spet okusili slast zmage. FOTO: Blaž Samec/Delo
25. 8. 2021 | 19:01
25. 8. 2021 | 21:48
2:53
Nogometaši Olimpije so po dveh bolečih porazih v državnem prvenstvu, s Koprom doma (1:3) in Bravom v gosteh (0:2), vendarle spet okusili slast zmage. V zaostali tekmi uvodnega kola 1. SNL so na tujem z 2:0 (1:0) premagali Domžalčane.

Ljubljančane je v 41. minuti v vodstvo popeljal Aldair, slavje zeleno-belih, ki so drugi polčas odigrali bistveno bolje kot prvi del, pa je dve minuti pred koncem rednega dela z golom po strelu iz obrata potrdil Mustafa Nukić, ki je pred tem zapravil več lepih priložnosti. Zaradi tega se je svojega zadetka veselil sila zadržano.

»Ta zmaga je za nas nadvse dobrodošla. Zaradi nje bomo lahko šli v naslednje tekme bolj samozavestni in sproščeni,« je po gostovanju na štadionu ob Kamniški Bistrici izjavil Nik Kapun, 27-letni zvezni igralec Olimpije.



Ljubljančani, ki bodo v nedeljo (20.15) v Stožicah gostili nogometaše Aluminija, so tako dosegli tretjo zmago v tej sezoni prve lige Telemach in se z njo tretjeuvrščenemu Mariboru na prvenstveni lestvici približali na dve točki zaostanka. Domžalčani, ki se bodo v nedeljo (17.00) pred svojimi navijači postavili po robu še branilcem lovorike, igralcem Mure, pa s pičlimi štirimi točkami (in tekmo manj) ostajajo na repu razpredelnice.



Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine