Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Lewandowski s prvim golom pomagal Barçi do visoke zmage, Oblak počival

Španska prvoligaša Barcelona in Atletico Madrid do visokih zmag na generalkah pred pričetkom nove ligaške sezone.
Robert Lewandowski (drugi z desne) proslavlja s soigralci na domačem štadionu, kjer je Barcelona odigrala prvo tekmo po njegovem preimenovanju v Spotify Camp Nou. FOTO: Pau Barrena/AFP
Robert Lewandowski (drugi z desne) proslavlja s soigralci na domačem štadionu, kjer je Barcelona odigrala prvo tekmo po njegovem preimenovanju v Spotify Camp Nou. FOTO: Pau Barrena/AFP
8. 8. 2022 | 10:34
8. 8. 2022 | 10:45
2:33

Barcelona je s prvim golom novega napadalca Roberta Lewandowskega, ki je zadel že v tretji minuti tekme z mehiškim prvoligašem Pumas UNAM, z visoko zmago s 6:0 osvojila klubski pokal Joana Gamperja. Na tekmi, ki je tradicionalna generalka Kataloncev pred novo ligaško sezono, se je od navijačev in Camp Noua še drugič v karieri poslovil brazilski bočni branilec Daniel Alves, ki se je v klub vrnil v drugi polovici lanske sezone.

Toda v nedeljo zvečer je bilo vse v znamenju Lewandowskega in Pedrija, Poljak in Španec sta se na zelenici odlično ujela in Pedri je v 5. ter 19. minuti po podajah Lewandowskega, ki ga je sam zaposlil za vodilni zadetek, zadel za 2:0 oz. 4:0, vmes se je med strelce vpisal tudi najboljši posameznik Barçinega pripravljalnega obdobja, Francoz Ousmane Dembele. V drugem polčasu sta na končnih 6:0 povišala še Pierre-Emerick Aubameyang in Frenkie de Jong, katerih prihodnost v klubu je zaenkrat še zelo nejasna.

Še veliko odmevnejšo zmago so zabeležili nogometaši madridskega Atletica, za katerega na prijateljski tekmi z Juventusom v Torinu ni branil slovenski reprezentančni kapetan Jan Oblak. Začutil naj bi bolečine v hrbtu, njegova hrvaška zamenjava Ivo Grbić pa je zaklenil vrata in ob hat-tricku Alvara Morate, ki je pogodbeno še vedno vezan na »staro damo«, pomagal izbrancem Diega Simeoneja do zmage s kar 4:0. Za Atleticom je zelo uspešno pripravljalno obdobje, v katerem velja izpostaviti še zmage nad Manchester Unitedom (1:0), Numancio (4:0) in Cadizom (4:1), ki je štel za pokal Ramon de Carranza.

Atletico bo v prvem kolu španskega prvenstva v ponedeljek gostoval pri mestnem rivalu Getafeju, Barcelona bo gostila madridski Rayo Vallecano, medtem ko bo branilec naslova Real Madrid po sredini tekmi za evropski superpokal s frankfurtskim Eintrachtom v Helsinkih v nedeljo obiskal povratnika v prvoligaško konkurenco Almerio.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine