Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Yamal začel, Lewandowski dokončal

Nogometaši Barcelone so dosegli še drugo zaporedno zmago v španskem prvenstvu.
Robert Lewandowski (desno) se je takole veselil svojega gola s soigralcem Julesom Koundejem. FOTO: Nacho Doce/Reuters
Robert Lewandowski (desno) se je takole veselil svojega gola s soigralcem Julesom Koundejem. FOTO: Nacho Doce/Reuters
M. Š., STA
24. 8. 2024 | 23:20
24. 8. 2024 | 23:20
2:03

Zvezdniki Barcelone so v drugem kolu španskega prvenstva v nogometu doma z 2:1 ugnali igralce Athletica iz Bilbaa in imajo v vrhu razpredelnice popoln izkupiček šestih točk. Branilci lovorike iz madridskega Reala bodo zmago lovili jutri.

Lamine Yamal je Barceloni zagotovil vodstvo v 25. minuti, ko je po strelu od daleč z veliko sreče zadel s pomočjo branilca Athletica. Po ogledu posnetka glavnega sodnika so 17 minut pozneje gostje dobili enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izkoristil Ohian Sancet.

Katalonci so morali dolgo čakati na zadetek odrešitve v drugem polčasu, potem ko so po vrsti zapravljali priložnosti. Predvsem Robert Lewandowski, ki je dvakrat zadel okvir vrat, enkrat pa mu je sijajno strel ubranil Alex Padilla.

Izkušeni Poljak je na svoj račun prišel v 75. minuti, ko je v mrežo pospravil odbito žogo po posredovanju Padille. Za Lewandowskega je bil to tretji zadetek v prvenstvu.

Barcelona je ob Celti iz Viga, ta je včeraj premagala Valencio (3:1), zdaj na vrhu s šestimi točkami, sledita pa Villarreal in Osasuna s po štirimi. Prvi je včeraj v gosteh ugnal Sevillo z 2:1, druga pa je bila pozno popoldne z 1:0 boljša od Mallorce.

Real Madrid, ki brani lovoriko, bo jutri ob 17. uri gostil Valladolid, Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka pa bo ob 21.30 gostil Girono. Vmes bosta še dvoboja Leganes – Las Palmas ter Alaves – Betis.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine