Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Leverkusnu le točka proti novincu Kielu

Lekarnarji se niso izkazali v 6. kolu nemškega nogometnega prvenstva.
Alejandro Grimaldo je razočaran zaradi le ene osvojene točke Bayerja iz Leverkusna. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Alejandro Grimaldo je razočaran zaradi le ene osvojene točke Bayerja iz Leverkusna. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Š. R., STA
5. 10. 2024 | 18:27
5. 10. 2024 | 18:27
1:53

Nemški nogometni prvak Bayer Leverkusen si je v tekmi 6. kola privoščil precejšen spodrsljaj. Na domačem terenu je igral le 2:2 proti novincu v tekmovanju Holsteinu Kielu. Izgubila je Borussia Dortmund, Union Berlin je bil boljši z 2:1.

Začetek tekme v Leverkusnu je sicer kazal, da bo domača ekipa upravičila status favorita, saj sta Victor Boniface in Jonas Hofmann poskrbela za vodstvo z 2:0 že po osmih minutah. Boniface pa je zadel še v 26., a zaradi prepovedanega položaja gol ni obveljal. A Leverkusenu se je nato ustavilo, v nadaljevanju pa je še tretjič v sezoni zapravil vodstvo z 2:0. V zadnji minuti dodatka prvega dela je Max Gschwill izid znižal, v 73. pa je z bele točke za 2:2 zadel Fiete Arp. Kiel je kljub pritisku domačih zdržal do konca in se z veliko točko tudi pomaknil z zadnjega mesta, kjer je zdaj Bochum.

Borussia je izgubila, za Union sta zadela Kevin Vogt in Yorbe Vertessen. Porurski ekipi je sicer uspelo znižati z golom Juliana Ryersona v drugem delu, a izenačenja ni bilo.

V nedeljo bo ekipa slovenskega zvezdnika Benjamina Šeška in trenutno poškodovanega Kevina Kampla Leipzig gostovala pri prvem tekmecu Olimpije v konferenčni ligi Heidenheimu, v derbiju kroga se bosta v Frankfurtu pomerila Eintracht in Bayern.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine