Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Leipzig z Benjaminom Šeškom nad Bayern in prvega zvezdnika Harryja Kana

Nocoj ob 20.30 se bo v Bremnu s tekmo Werder – Bayern začela 63. sezona Bundelige, ki bo zelo vznemirljiva tudi zaradi velikega slovenskega upa.
Benjamin Šeško bo z Leipzigom poskušal končati Bayernov šampionski niz. V superpokalu, v katerem je Šeško že igral pol ure, je Bayern prejel močno zaušnico moštva slovenskega nogometnega reprezentanta. FOTO: Christof Stache/AFP
Benjamin Šeško bo z Leipzigom poskušal končati Bayernov šampionski niz. V superpokalu, v katerem je Šeško že igral pol ure, je Bayern prejel močno zaušnico moštva slovenskega nogometnega reprezentanta. FOTO: Christof Stache/AFP
G. N.
18. 8. 2023 | 14:30
18. 8. 2023 | 14:42
2:17

Z nekoč velikim derbijem med Werderjem in branilcem naslova Bayernom se bo nocoj v Bremnu začelo nemško nogometno prvenstvo. Po nekaj sezonah brez Slovencev (razen nemškega Slovenca Kevina Kampla) bo zdaj slovenske barve branil največji up Benjamin Šeško. Prav pri Kamplovem Leipzigu, ki ga je pripeljal iz avstrijske Red Bull podružnice Salzburga in zanj plačal 24 milijonov evrov odškodnine. 

Nemški uvod v bundesligo je nakazal še eno napeto sezono za favorizirane Bavarce. Leipzig ga je v superpokalu potolkel do tal s tremi goli Španca Danija Olma

Glavni zvezdnik in tudi Šeškov strelski tekmec je sloviti Anglež Harry Kane, za katerega je Bayern odštel več kot 100 milijonov evrov odškodnine.

Leipzig je ob Borussii Dortmund največji izzivalec serijskega prvaka iz Münchna. Kakšno vlogo bo imel Benjamin Šeško (več o Šeškovih pričakovanjih, prvih vtisih in željah najdete tukaj) pod vodstvom trenerja Marca Roseja je delno razkrila superpokalna tekma, v kateri je v 64. minuti zamenjal Tima Wernerja. Jasno je le to, da bo nadaljeval učno dobo iz Salzburga, toda na višji ravni.

Za Leipzig in 20-letnega Radečana se bo že takoj začelo na polno. Jutrišnje gostovanje v Leverkusnu sodi v kategorijo šampionskih. Domači Bayer je že v minuli sezoni s trenerjem Xabijem Alonsom napovedal velike stvari, v tej bi lahko mešal štrene v vrhu.

Pari 1. kola, danes: Werder – Bayern; sobota: Bayer Leverkusen – Leipzig, Wolfsburg – Heidenheim, Hoffenheim – Freiburg, Augsburg – Borussia M'gladbach, Stuttgart – Bochum, Borussia Dortmund – Köln; nedelja: Union Berlin – Mainz, Eintracht Frankfurt – Darmstadt.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine