Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Legendarni Argentinec se je v Srbiji razgovoril o življenju na vasi

V zaključku minulega tisočletja eden najboljših nogometnih napadalcev na svetu, Argentinec Gabriel Batistuta, je zadnjih nekaj dni preživel v Beogradu.
Gabriel Batistuta (levo) in Diego Simeone, ko sta še nosila dres argentinske reprezentance in se v Londonu pripravljala na prijateljsko tekmo z Anglijo. FOTO: Kieran Doherty/Reuters
Gabriel Batistuta (levo) in Diego Simeone, ko sta še nosila dres argentinske reprezentance in se v Londonu pripravljala na prijateljsko tekmo z Anglijo. FOTO: Kieran Doherty/Reuters
7. 9. 2022 | 13:00
1:59

Srbsko prestolnico je Gabriel Batistuta obiskal kot ambasador spletne igralnice. Nekdanji član klubov Newell's, River Plate in Boca Juniors, ki je v Evropi zablestel kot član italijanske Fiorentine, je za srbske medije spregovoril tudi o svojem skromnem življenju po upokojitvi.

»Živim na vasi, avtomobila ne vozim, če pa že, potem to ni kakšna draga znamka,« je dejal 53-letni Batistuta, ki je bil do izbruha Lionela Messija  dolga leta najboljši strelec v zgodovini argentinske izbrane vrste s 54 goli na 77 tekmah. »Moj najstarejši sin je filmski igralec, drugi mi pomaga pri delu na vasi, tretji pa je zaposlen v fotokopirnici. Imam še četrtega sina, najmlajšega, ki pa se vendarle ukvarja z nogometom,« je v smehu dejal Batistuta, ki je dejal, da je užival v izjemnem gostoljubju in kulinaričnih specialitetah srbske kuhinje, spoznal naj bi tudi znanega pevca Aca Lukasa.

Odgovoriti je moral tudi na vprašanje o kultnem srbskem filmu Ko bom velik, bom kenguru, v katerem ga predstavijo kot skromnega fanta, ki ves zaslužek iz Evrope pošilja mami v Argentino, po Firencah pa naj bi se prevažal z yugom.

»Ta film so mi res omenili, a prej zanj nisem vedel. Komaj čakam, da si ga pogledam in da  vidim, za kaj gre,« je dodal nasmejani Batistuta.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine