Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Lautaro Martinez je vstopil v igro v 54. minuti in zabil štiri gole

Argentinec je ob Interjevi zmagi pri Salernitani postal prva rezerva v zgodovini elitne italijanske lige s štirimi goli na eni tekmi.
Lautaro Martinez je neusmiljeno tresel mrežo Salernitane. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Lautaro Martinez je neusmiljeno tresel mrežo Salernitane. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Š. R., STA
30. 9. 2023 | 23:00
30. 9. 2023 | 23:29
2:08

Nogometaši milanskega Interja so v 7. kolu italijanske lige gostovali pri Salernitani in zmagali s 4:0. Uspešen je bil tudi branilec naslova Napoli, ki je z enakim izidom zmagal v Lecceju. Milan pa je proti Laziu slavil uspeh z 2:0.

Inter, skupaj z mestnim tekmecem Milanom je na vrhu lestvice, je pri Salernitani prešel v vodstvo v 62. minuti, prednost podvojil v 77., potrojil v 85. z bele pike, končni izid pa postavil v 89. minuti. Avtor vseh štirih golov je bil Lautaro Martinez, ki je tudi najboljši strelec lige z devetimi zadetki. Kot zanimivost velja omeniti, da je Argentinec v igro vstopil v igro s klopi v 54. minuti in postal sploh prva rezerva v zgodovini elitne italijanske lige s štirimi goli na eni tekmi.

Milan je dolgo časa trl odpor Lazia, v drugem polčasu pa sta vendarle Christian Pulisic v 60. in Noah Okafor v 88. minuti poskrbela za šesto zmago rdeče-črnih. Pri obeh golih je bil podajalec Rafael Leao.

Neapeljčani so zmagali četrtič v sezoni. V 16. minuti jih je v vodstvo popeljal Norvežan Leo Oestigaard. Na začetku drugega polčasa je v igro vstopil najboljši igralec Napolija Victor Osimhen, ki je že v 51. minuti zadel za 2:0 in je pri petih sezonskih golih. V 88. in 95. minuti pa so gosti le še potrdili zmago, ko sta se med strelce vpisala še Gianluca Gaetano in Matteo Politano.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine