Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Volkovi prizadejali prvi ligaški poraz Cityju, ki ostaja na vrhu

Nogometaši Wolverhamptona so v 7. kolu angleškega prvenstva ugnali branilce naslova. Močna mora Liverpoola proti Tottenhamu.
Hee-Chan Hwang (levo) je prinesel Wolverhamptonu dragoceno zmago. FOTO: Ed Sykes/Reuters
Hee-Chan Hwang (levo) je prinesel Wolverhamptonu dragoceno zmago. FOTO: Ed Sykes/Reuters
Š. R., STA
30. 9. 2023 | 18:18
30. 9. 2023 | 21:46
3:23

Nogometaši Wolverhamptona so v 7. kolu angleškega prvenstva na domači zelenici ugnali branilca naslova Manchester City. Meščani so letos prvič v ligi izgubili, a vseeno ostajajo na vrhu angleškega prvenstva. Drugi je po novem Tottenham, ki je v večernem derbiju ugnal Liverpool z 2:1, tretji pa Arsenal, ki je danes v gosteh pri Bournemouthu slavil zmago s 4:0.

City se je proti Wolverhamptonu znašel v zaostanku že v 13. minuti po avtogolu Rubena Diasa. Julian Alvarez je izenačil v 58. minuti, zmago volkovom pa je osem minut pozneje priigral Hee-Chan Hwang.

Prvi poraz Liverpoolčanom so zadali nogometaši Tottenhama, ki so bili boljši doma. Reds so si sami otežili delo, sprva v 26. minuti, ko je bil izključen Curtis Jones. Londončani so deset minut pozneje prešli v vodstvo z golom Heung-min Sona, v izdihljajih prvega polčasa pa je izenačil Cody Gakpo.

Nogometaši Tottenhama so prešerno proslavili zmago nad Liverpoolom. FOTO: Henry Nicholls/AFP
Nogometaši Tottenhama so prešerno proslavili zmago nad Liverpoolom. FOTO: Henry Nicholls/AFP

V 69. minuti je Diogo Jota storil prekršek za drugi rumeni karton, prvega si je prislužil le minuto prej, tako da je moral tudi on predčasno pod prho. Kljub temu je dolgo kazalo, da se bo tekma le končala z remijem, a nočne more varovancev Jürgena Kloppa še ni bilo konec. V šesti minuti sodnikovega dodatka je po predložku Pedra Porra žogo v lastno mrežo poslal Joel Matip in tri točke so ostale doma.

United še naprej v krizi

Arsenal je proti Bournemouthu prešel v vodstvo v 17. minuti po zaslugi Bukaya Sake, nato pa s pomočjo dveh enajstmetrovk tri točke odpeljal v London in ostaja neporažen. Prvo je ob koncu prvega polčasa izkoristil Martin Odegaard, drugo v začetku drugega Kai Havertz. Prvi je v sodnikovem dodatku podal še za gol Benjamina Whita.

Še naprej so v zelo slabi formi nogometaši Manchester Uniteda, ki so pred domačimi navijači klonili proti Crystal Palaceu. Dvoboj je z golom v 25. minuti odločil Joachim Andersen. Po zmagi v ligaškem pokalu nad Cityjem so nogometaši Newcastla ugnali Burnley z 2:0. Strelca za srake sta bila tokrat Miguel Almiron (14.) in Alexander Isak (76.) z enajstmetrovke.

Uvodna tekma dneva je pripadla Aston Villi, ki je s 6:1 povsem zasenčila Brighton in skočila na četrto mesto prav pred ekipo iz južne angleške obale. Pri domačih je blestel Ollie Watkins, ki je vpisal hat-trick" z goli v 14., 21. in 65. minuti ter prispeval še podajo pri petem zadetku Jacoba Ramseyja.

Prvo zmago med angleško elito je zabeležil Luton, ki je bil v gosteh boljši od Evertona z 2:1, West Ham pa je doma z 2:0 ugnal Sheffield United.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine