Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kyllian Mbappe dirjal v slogu Usaina Bolta

Najhitrejši nogometaš na svetu je v derbiju francoskega prvenstva v Marseillu gol zabil po šprintu, v katerem je dosegel najvišjo hitrost 36 km/h.
Kylian Mbappe je bil v derbiju francoskega prvenstva v Marseillu neulovljiv za gostitelje. FOTO: Nicolas Tucat/AFP
Kylian Mbappe je bil v derbiju francoskega prvenstva v Marseillu neulovljiv za gostitelje. FOTO: Nicolas Tucat/AFP
G. N.
8. 2. 2021 | 08:57
1:27
Najbolj vroči derbi francoskega prvenstva je na raketni pogon že zelo zgodaj proti zmagi z 2:0 zapeljal najhitrejši napadalec na svetu Kylian Mbappé.

V 9. minuti je na stadionu Velodrome v Marseillu zabil prvi gol za Paris St. Germain. Ni bil kar eden, temveč za učbenike in znanstvenike. Parižani so po domačem kotu izpeljali bliskovit nasprotni napad, ki ga je po podaji Angela Di Marie v vodstvo spremenil 22-letni napadalec. Najbolj impresivna podrobnost pri prvem golu je prišla po tekmi. Mbappe je v »kontri« dosegel najvišjo hitrostjo 36 km/h.



Po FIFA21 (videoigra o nogometni simulaciji) sta hitronogemu Francozu po hitrosti ob boku še Bayernov Kandčan Alphonso Davies in Wolverhamptonov Španec Adama Traore.

Za PSG je drugi gol dosegel Argentinec Mauro Icardi. Marseille, ki ga je po protestnem odhodu Portugalca Andree Villas-Boasa vodil vodja klubske akademije Nasser Larguet, je derbi končal z desetimi igralci po izključitvi Dimitrja  Payeta.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine