Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Krištof Kolumb z Majorke

Le dva meseca sta bila 1. SNL in Albert Riera drug brez drugega. Španec po dveh slovenskih lovorikah v tuijini ni našel novega izziva, vrnilo ga je Celje.
Albert Riera je v Sloveniji dobil še eno priložnost za veliki podvig pri ambicioznem in denarno močnem Celju. FOTO: Instagram
Albert Riera je v Sloveniji dobil še eno priložnost za veliki podvig pri ambicioznem in denarno močnem Celju. FOTO: Instagram
23. 7. 2023 | 19:36
24. 7. 2023 | 23:23
4:02

V nadaljevanju preberite:

Albert Riera se je hitro in v nasprotju s svojimi pričakovanji vrnil v slovenski nogomet. Tujina ni ustrezno opazila njegovega podviga v Sloveniji. Še dobro, da ga ni, slovensko nogometno prvenstvo je v Špančevi podobi dobilo primernega moža za »bildanje« tekmovanja in medijsko odmevnost, toda tudi za nadaljevanje strokovnega izzivanja kolegov, ki jim je 41-letni Majorčan minulo sezono pil kri.

Igralsko obdobje v Sloveniji, pri Zavrču in v Kopru, ki ga je zaznamovalo namigovanje o tem, da je kockar in je prišel le zaradi osebnega bankrota ali, ker je zabredel v stavniške rabote, je večinoma prazno poglavje. Ni igral veliko. Šteje in močno vidno je le njegovo trenersko delo. Za slovenski nogomet je Riera kot trener prišel kot mesija. S klasičnim španskim igralnim poreklom je prinesel svež veter in monotonemu »tranzicijskemu« nogometu brez osnovnega »barantanja« žoge nalil čistega vina.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine