Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Kralju strelcev Nikeziću so se izmuznili klubski pokali

Črnogorski napadalec Nikola Nikezić je v sezoni 2006/07 blestel v dresu Gorice, čeprav je sestopila s slovenskega prestola.
Nikola Nikezić (v modrem dresu) je po odhodu iz Domžal postal najboljši strelec 1. slovenske lige v dresu Gorice. Foto: Matej Družnik
Nikola Nikezić (v modrem dresu) je po odhodu iz Domžal postal najboljši strelec 1. slovenske lige v dresu Gorice. Foto: Matej Družnik
30. 5. 2023 | 12:00
30. 5. 2023 | 12:48
6:44

Postavni Črnogorec se je slovenski nogometni javnosti predstavil v sezoni 2005/06, ko je okrepil Domžale. V Slovenijo je prispel s posredovanjem menedžerja Toneta Hrovatiča in kmalu spoznal, da tako nogometno kot zasebno uživa v naši deželi. »Slovenija in vaši ljudje so mi bili takoj všeč, počutil sem se domače. Bil sem še mlad, a sem se hitro prilagodil na novo okolje in način življenja, ki je vendarle nekoliko drugačen kot v moji domovini,« razkriva Nikola Nikezić.

V Domžalah, ki so iskale pot do vrha slovenskega nogometa, se je takoj povezal z domačimi fanti, s katerimi še danes ohranja stike, še najbolj z Janezom Strajnarjem. Z rumeno-modrimi je zasedel drugo mesto za Gorico, prav s primorskega konca pa je prišla ponudba za selitev.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine