Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Matko hitro vrnil Velikonji, Maribor pa je pobegnil Olimpiji

Ljubljančani osvojili točko na gostovanju v Celju, Štajerci doma strli odpor Goričanov.
Mariborski napadalec Aljoša Matko (levo) igra v odlični formi. FOTO: Jure Banfi/Sonotainfo
Mariborski napadalec Aljoša Matko (levo) igra v odlični formi. FOTO: Jure Banfi/Sonotainfo
J. H., STA, B. E., F. T.
6. 12. 2020 | 16:14
11. 12. 2020 | 21:09
4:11
Nedeljski spored 16. kola 1. SNL bi se moral začeti točno opoldne, a sta dvoboj med Bravom ter CB24 Taborom v Spodnji Šiški preprečila močno deževje in razmočeno igrišče. V nadaljevanju sta se Celje in Olimpija razšla z neodločenim izidom, kar je unovčil Maribor in z zmago nad Gorico spet zasedel vrh lestvice. Že v soboto sta remizirala tudi Domžale in Koper (1:1), Mura pa je zmagala v Kidričevem (2:1).



V Ljudskem vrtu so videli štiri gole in zanesljivo zmago Maribora. Sprva je kazalo drugače, saj je najprej opozoril nase Etien Velikonja z golom v 4. minuti tekme. Hitro mu je odgovoril mladi reprezentant Aljoša Matko z dvema goloma. Piko na i mariborski zmagi je v izdihljajih tekme postavil rezervist Silva, torej je imel trener Mauro Camoranesi dober občutek za menjavo. Štajerci so igrali brez izključenega branilca Ilije Martinovića od 13. minute tekme.


Celjanom se je poplačala vztrajnost


Dvoboj med celjskimi in ljubljanskimi nogometaši ni navdušil, moštvi pa sta nastopili brez pomoči svojih glavnih trenerjev. Domači strateg Dušan Kosić je v samoizolaciji po okužbi z novim koronavirusom, gostujoči Dino Skender pa je zavoljo kazni tekmo spremljal na tribuni Arene Z'dežele.

Celje in Olimpija sta se razšla brez zmagovalca. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Celje in Olimpija sta se razšla brez zmagovalca. FOTO: Voranc Vogel/Delo


Državni prvaki so nevarno zagrozili že v svojem prvem napadu. Po prostem strelu z desne strani je bil v ljubljanskem kazenskem prostoru najvišji Dušan Stojinović, po njegovem poskusu z glavo pa je žoga zadela okvir vrat. Sprva dokaj nenevarna Olimpija je prešla v vodstvo v 27. minuti. Po predložku z leve strani je domača obramba naredila grobo napako pri odbijanju žoge, darilo pa je izkoristil Andres Vombergar in iz neposredne bližine zatresel mrežo nemočnega vratarja Matjaža Rozmana.

Celjani so v nadaljevanju vse bolj pritiskali proti ljubljanskim vratom, gostje pa so se organizirano branili. Vse do 86. minute, ko je domači napadalec Mičo Kuzmanović z leve strani prodrl v kazenski prostor in z natančno odmerjenim strelom z desetih metrov izenačil na 1:1.

Prvaliga Telekom Slovenije, 16. kolo:
sobota:
Domžale : Koper 1:1 (Sikošek 21.; Rajčević 83.)
Aluminij : Mura 1:2 (Krajnc 20.; Bobičanec 51., K. Cipot 59.)
nedelja:
Bravo : Tabor preloženo
Celje : Olimpija 1:1 (Kuzmanović 86.; Vombergar 27.)
Maribor : Gorica 3:1 (Matko 6., 58., Silva 90.; Velikonja 4.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Domžale bližje zmagi


Domžalčani so izenačujoči gol prejeli sedem minut pred koncem tekme. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Domžalčani so izenačujoči gol prejeli sedem minut pred koncem tekme. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Sobota? V Domžalah so bili bližje zmagi domači nogometaši, ki jih je v vodstvo v 21. minuti z izjemnim golom popeljal Gregor Sikošek (na spodnjem posnetku). Primorci so izenačili v 83. minuti, ko je Aleksandar Rajčević zadel z glavo po podaji Ivice Guberca iz kota. 

Domžale ostajajo na petem mestu na lestvici, Koprčani pa so ujeli Olimpijo na drugem. Točko pred njimi je Maribor, ki bo jutri gostil zadnjeuvrščeno Gorico.


Mura zmagala v Kidričevem


Na drugi sobotni tekmi je Mura po preobratu premagala Aluminij in se začasno povzpela na vrh prvenstvene lestvice. Tekma v Kidričevem se je začela po okusu domačih, ki so povedli v 20. minuti z golom Alena Krajnca. Mura si je zmago priborila z goloma med 51. in 59. minuto. Najprej je izid z roba kazenskega prostora poravnal Luka Bobičanec, nato pa je osem minut kasneje po podaji Andrije Filipovića zadel Kai Cipot.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine