Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Koprčani ob drugem premoru z manjšo prednostjo

Po 12. kolu 1. SNL Bravo za Primorci zaostaja le za točko, Mura je med prvim in drugim reprezentančnim premorom osvojila največ točk.
Koprčani so ob ptrvem premoru imeli tri točke prednosti in tekmo več, zdaj imajo le še eno točko več od prvega zasleedovalca Brava in štiri več od Olimpije, ki jo bodo do konca jesenskega dela prvenstva gostili na Bonifiki. FOTO: Jure Eržen/delo
Koprčani so ob ptrvem premoru imeli tri točke prednosti in tekmo več, zdaj imajo le še eno točko več od prvega zasleedovalca Brava in štiri več od Olimpije, ki jo bodo do konca jesenskega dela prvenstva gostili na Bonifiki. FOTO: Jure Eržen/delo
4. 10. 2021 | 07:00
4. 10. 2021 | 10:07
4:29
Z neodločenim izidom 2:2, petim v 12. kolu 1. SNL, sta se na Bonifiki razšla vodilni Koper in Celje, s čimer so nogometaši zaokrožili prvo tretjino prvenstva. Na drugi reprezentančni odmor gredo s prvega mesta Koprčani, ki imajo v primerjavi s prvim premorom, ko so ob tekmi manj imeli tri točke naskoka, le točko prednosti pred Bravom. Največji točkovni skok so izpeljali prvaki Sobočani, ki so v Spodnji Šiški po zahtevnem londonskem gostovanju in petimi prejetimi goli ohranili mrežo nedotaknjeno.

»Vsi neodločeni izidi govorijo samo o tem, kako izenačeno je prvenstvo. Glede na to, da smo dvakrat zaostajali, smo lahko tudi zadovoljni. Ampak pred nami je še dolga pot,« je po zadnji tekmi kola povedal trener vodilnega Kopra Zoran Zeljković. Koprčani so potihem upali na poln plen, toda Celjani so bili v prvem polčasu res odlični. V drugem so trpeli in se ubranili z zadnjimi atomi močmi.

Novi celjski trener Simon Sešlar je v prvih dveh tekmah dvakrat iztržil 2:2, toda čaka ga veliko dela. Celjani z veliko talenta igrajo precej neuravnoteženo in na trenutke brezglavo, zaradi česar trpi disciplina igre.

Maks Barišić (desno) je najboljši igralec dosedanjega dela prvenstva in tudi prvi strelec s sedmimi goli. FOTO: Mediaspeed
Maks Barišić (desno) je najboljši igralec dosedanjega dela prvenstva in tudi prvi strelec s sedmimi goli. FOTO: Mediaspeed


Koprčani na pogon Maksa Barišića


Koprčani so na prvi reprezentančni odmor konec avgusta in po 7. kolu šli s tremi točkami prednosti pred Bravom in Olimpijo (16:13) ter tekmo manj. V naslednjih šestih tekmah so osvojili osem točk, Šiškarji deset. Kljub rahlemu zastoju so Koprčani ohranili soliden ritem in se še pravočasno soočili z vlogo plena. Zdaj se vsi tekmeci prilagajajo značilnostim koprske igre, v kateri še naprej blesti Maks Barišić. Še vedno mlad in daleč od najboljših let (26), toda z bogatimi italijanskimi izkušnjami nekdanji up Milana igra kot prerojen. Preigrava kot za šalo, zadeva tudi iz najbolj zahtevnih položajev in zelo atraktivno. Tudi proti Celjanom je imenitno izkoristil izlet vratarja Florjana Raduhe v prazno in iz obrata ter z veliko mere občutka z leve strani ob avt črti poslal žogo v prazna vrata. Ritem je nekoliko zdelal le hitronogega Jamajčana Kaheema Parrisa.

Predsednik FC Koper Ante Guberac se še ne pusti ujeti evforiji. FOTO: Mediaspeed.net
Predsednik FC Koper Ante Guberac se še ne pusti ujeti evforiji. FOTO: Mediaspeed.net

 

Dušan Kosić je še brez poraza


Poleg včerajšnje zadnje tekme se je z goli (prav tako 2:2) razpletla še uvodna tekma kola med zadnjimi Radomljami in predzadnjimi Kidričani. Jezen je bil predvsem gostujoči trener Oskar Drobne, saj so gostitelji preobrat po zaostanku z 0:2 izpeljali po očitnem nedovoljenem položaju pri prvem golu.

Sežanski dvoboj je bil pričakovano bolj zadržan, saj si Domžalčani po sredinem gostovanju na Bonifiki in bledi predstavi niso smeli privoščiti še ene zaušnice. Domači trener Dušan Kosić je svoj prvi paket tekem, štirih, na sežanski klopi zaključil brez poraza in s po dvema zmagama ter neodločenima izidoma.

Sobočani so bili v Sp. Šiški pričakovano previdni. Tvegali so malo, v skladu s filozofijo trenerja Anteja Šimundže, ki ne sili za vsako ceno in pametno narekuje ter stopnjuje ritem. Za »jurišne« tekme je še dovolj časa, pri čemer je jasno, da bo pravo moč in vrednost Mure mogoče videti spomladi.

Dušan Kosić ne pozna poraza na klopi CB24 Tabora. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Dušan Kosić ne pozna poraza na klopi CB24 Tabora. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo


Mura osvojila največ točk


Prvoligaška jesen bo napeta. To je glavna značilnost dosedanjega dela prvenstva, v katerem je v območju naslova ali Evrope kar šest klubov. Med primorskim tekmeci, prvimi Koprčani in šestimi Sežanci, je le osem točk, tudi Olimpija s svojimi spodrsljaji, kakršen je bil proti zadnjim Radomljam, ali nestabilni Maribor, ki je med prvim in drugim premorom osvojil le pet točk, sta lahko zadovoljna, še posebej glede na organizacijske in kadrovske pretrese.

Sobočani so od 7. kola do 12. osvojili največ točk, dvanajst, če jim prištejemo še tri iz nadomestnih pol ure iz prekinjene tekme z Radomljami. Njihov zaostanek sedmih točk je zmeren in vzdržen glede na naporen ritem in evropske tekme, zaradi katerih se bo bitka na dveh frontah zavlekla v december. Konec tega meseca so na sporedu še četrtfinalne tekme pokala Pivovarne Laško.

Prvenstvo se bo nadaljevalo čez dva tedna s tekmami 13. kola.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine