Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Konec 47-letne tradicije v angleškem nogometnem prvenstvu

Prvo mesto na prvenstveni razpredelnici kljub porazu ohranjajo nogometaši Evertona.
Jamie Vardy je sklatil ambicije londonskega Arsenala. FOTO: Catherine Ivill/Reuters
Jamie Vardy je sklatil ambicije londonskega Arsenala. FOTO: Catherine Ivill/Reuters
STA, F. T.
25. 10. 2020 | 22:45
25. 10. 2020 | 22:46
2:57
V angleški nogometni ligi po šestih kolih ni več nepremagane ekipe. Kot zadnji je pokleknil Everton, ki je z 0:2 izgubil na gostovanju pri Southamptonu. Kljub porazu bodo varovanci Carla Ancelottija zadržali prvo mesto na prvenstveni razpredelnici. Na točko zaostanka za vodilnim je prišel Leicester, ki je z 1:0 premagal Arsenal. To mu je v Londonu uspelo prvič po septembru leta 1973, hkrati pa je bil to tudi prvi poraz topničarjev na domačem igrišču po 11 tekmah, zadnji ga je decembra lani premagal Chelsea.



Everton v Southamptonu ni bil na ravni prejšnjih tekem. Tekmeci so bili boljši, je pa res, da bi se lahko tekma končala tudi drugače, če bi bil pred obema goloma domačih strel Gylfija Sigurdssona nekoliko natančnejši in ne bi zadel le prečke.


Jamie Vardy strup za Arsenalovo obrambo


Domači so povedli v 27. minuti, ko so gostujočo obrambo presenetili po stranskem avtu, strelec gola je bil James Ward-Prowse. Osem minut pozneje je vodstvo povišal Che Adams, ki je izkoristil podajo Dannyja Ingsa z leve strani, pri tem pa mu je pomagal tudi gostujoči branilec Lucas Digne, ki je nekoliko preusmeril žogo. Slednji je bil v središču pozornosti tudi v 72. minuti, ko si je zaradi grobega starta prislužil rdeči karton. S tem je bilo upanja za goste konec, Sauthampton je bil že takrat na pragu tretje zmage v sezoni.

Evertonov trener Carlo Ancelotti je moral priznati poraz tekmecu v Southamptonu. FOTO: Andy Rain/AFP
Evertonov trener Carlo Ancelotti je moral priznati poraz tekmecu v Southamptonu. FOTO: Andy Rain/AFP


Arsenal je proti Leicestru gol dosegel po dobrih dveh minutah, a na njegovo žalost iz prepovedanega položaja. Nato je sicer imel premoč, a je bila ta jalova. Tekma je bila dolgočasna, priložnosti praktično ni bilo. Edine za domače v 68. minuti ni izkoristil Hector Bellerin, po njegovem poskusu z volejem se je izkazal gostujoči vratar Kasper Schmeichel.

Če so domači svojo edino priložnost zapravili, to ne velja za goste. Jamie Vardy se je še enkrat več izkazal kot strup za Arsenalovo obrambo. Ker po poškodbi še ni povsem pripravljen, je v igro vstopil šele v 60. minuti, za gol pa je potreboval le dvajset minut. Po protinapadu mu je z desne strani žogo natančno podal hitri Cengiz Ünder, najboljšemu strelcu lanskega prvenstva pa žoge ni bilo težko z glavo poslati v mrežo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine