Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kek opozarja tudi na neizmeren motiv Kosova

Slovenska nogometna reprezentanca bo na jutrišnji tekmi v Prištini merila na stoodstoten izkupiček.
Petar Stojanović se veseli srečanja s klubskim kolegom Lirimom Kastratijem in tekme s Kosovom. FOTO: Igor Mali
Petar Stojanović se veseli srečanja s klubskim kolegom Lirimom Kastratijem in tekme s Kosovom. FOTO: Igor Mali
M. Š., STA
10. 10. 2020 | 19:02
10. 10. 2020 | 19:14
3:56
Slovenska nogometna reprezentanca bo jutri ob 20.45 na štadionu Fadila Vokkrija v Prištini začela tretjo tekmo v letošnji ligi narodov. Po neodločenem izidu z izbrano vrsto Grčije (0:0) in tesni zmagi nad Moldavijo (1:0) izbrance Matjaža Keka čakajo igralci Kosova, ki so doslej zbrali točko iz dveh tekem. V slovenskem taboru, v katerem si želijo stoodstoten izkupiček, vseeno opozarjajo, da gre za kakovostno moštvo.

»Kosovo ima v zvezni vrsti zelo kakovostne igralce, ki so močni predvsem v igri ena na ena. Na to moramo biti pripravljeni in odgovoriti s svojo kakovostjo. Ob tem je treba izpostaviti tudi neizmeren motiv, ki je zapisan v njihovem značaju oziroma DNK,« je Kek po prihodu v Prištino na novinarski konferenci povedal o kosovski reprezentanci in v isti sapi pristavil: »Toda razmišljati moramo predvsem o sebi. Vedno merimo na nove točke. Pričakujem dobro, odprto, kakovostno tekmo.«

Slovenski selektor od svojih izbrancev pričakuje odgovorno in disciplinirano igro. »Poskušali bomo prikazati kakovostnejšo igro ter z disciplino, odgovornostjo in velikim motivom priti do želenega cilja. V prejšnjih kvalifikacijah smo imeli težave na gostovanjih, kjer moramo biti odločnejši in pogumnejši. Na tekmi pričakujem precej tesnih dvobojev in veliko število tako imenovanih drugih žog, ki jih bo potrebno pobrati,« je poudaril Kek.

Zaradi poškodb in drugih razlogov ne bo mogel računati na več igralcev, ki so v prejšnjih ciklih dobivali zajetno minutažo, med drugimi tako ni Josipa Iličića, Mihe Zajca in Andraža Šporarja. Namesto slednjega je pred dnevi poklical Lovra Bizjaka, nedeljski gostitelji pa bodo pogrešali svoje zvezdnike Milota Rashico (Werder Bremen), Amirja Rrahmanija (Napoli) in Vedata Muriqija (Lazio).

»Nogometaši Kosova o resda v četrtek izgubili pomembno tekmo v polfinalu dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvo 2021 s Severno Makedonijo (1:2), kar pa je lahko za nas dvorezen meč. Zagotovo bodo storili vse za zmago. Imajo dovolj širok kader igralcev; tako kot tudi mi, čeprav nam jih nekaj manjka,« je še dejal slovenski selektor.

Petar Stojanović bo igral proti soigralcu iz zagrebškega Dinama Lirimu Kastratiju. »Seveda ga dobro poznam, pri Dinamu igrava na isti strani. Vem, da je zelo kakovosten igralec, sva pa tudi dobra prijatelja. Veselim se že srečanja z njim. Sicer pa smo si pogledali njihovo ekipo, toda osredotočeni moramo biti nase,« je povedal Stojanović.

Zadovoljen je, kako je slovenska vrsta začela letošnjo ligo narodov. »Verjamem v nas. Vsi si želimo dobrih rezultatov, ozračje v moštvu je res dobro. Vsi, ki smo tukaj, bomo dali vse od sebe. To je liga narodov, kjer mogoče izid ni tako pomemben, pomembneje je, da se dvigamo iz tekme v tekmo. Seveda pa si želimo zmagati na vsaki tekmi,« je še dodal bočni branilec v naši reprezentanci.

Slovenija sicer na lestvici Svetovne nogometne zveze (FIFA) zaseda 64. mesto, medtem ko je Kosovo šele na 116. mestu. Tekmo bodo sodili Angleži Andrew Madley, Daniel Richard Cook in Constantine Hatzidakis. Naše nogometaše, ki se z igralci Kosova še niso pomerili, nato v sredo čaka še dvoboj v gosteh z Moldavci.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine