Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kdo bo tokrat potegnil zajca iz klobuka: Ronaldo ali Iličić?

Benjamin Verbič s kijevskim Dinamom na Camp Nouu, Josip Iličić šestič v karieri proti Cristianu Ronaldu, prvič na Old Traffordu.
Josip Iličić (levo ob Lucasu Vazquezu) med letošnjo tekmo z madridskim Realom, ki je v osmini finala Atalanto dvakrat premagal - najprej v gosteh z 1:0 in nato še doma s 3:1. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Josip Iličić (levo ob Lucasu Vazquezu) med letošnjo tekmo z madridskim Realom, ki je v osmini finala Atalanto dvakrat premagal - najprej v gosteh z 1:0 in nato še doma s 3:1. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
20. 10. 2021 | 07:00
3:35

Gostovanji kijevskega Dinama v Barceloni in Atalante iz Bergama v Manchestru ne bosta zgolj pod drobnogledom slovenskih nogometnih navdušencev. Barcelona namreč krvavo potrebuje zmago, medtem ko si Ole Gunnar Solskjaer rešuje službo.

image_alt
Liverpool do zmage v Madridu, PSG prek Messija zlomil Leipzig

Čeprav na klopi Manchester Uniteda uživa podporo klubskega vodstva, si Norvežan Solskjaer ne more več privoščiti veliko spodrsljajev. Sobotnemu porazu z 2:4 v Leicestru je sledil kar 45-minutni sestanek v slačilnici – rdeči vragi so na zadnjih sedmih tekmah zmagali le dvakrat in so šesti na lestvici premier league. Čarobni trenutki Cristiana Ronalda so zdaj redkejši kot na začetku sezone, ko je Portugalec sanjsko začel svojo drugo etapo v Manchestru. Če Ronalda in soigralce uspe presenetiti še Atalanti, bo verjetno sledil še večji potres. Najboljši posameznik 20-kratnih angleških prvakov je bil na zadnjih tekmah vratar David de Gea, ki mu tokrat grozi razigrani Josip Iličić. Po treh golih v kvalifikacijskih dvobojih z Malto in Rusijo je Kranjčan minuli konec tedna spet »vlekel zajce iz klobuka« in navdušil z dvema goloma v mreži Empolija.

»Ko Atalanta igra kot Atalanta, je težak tekmec za vsakega,« je ocenil Mario Pašalić. »Zdaj nas čaka lepa tekma na zgodovinskem stadionu, tudi tam bomo poskusili priti do točk,« je dodal hrvaški vezist črno-modrih.

INFOGRAFIKA: Delo
INFOGRAFIKA: Delo

Ronaldo, ki je ostal brez gola na zadnjih dveh tekmah v majici Uniteda, se bo z Iličićem pomeril šestič v karieri. Gorenjski as na edino zmago, s 3:0 v četrtfinalu italijanskega pokala leta 2019, nima najlepših spominov, saj ni dokončal prvega polčasa. Rdeče vrage do naslednjega premora čaka peklenski ritem s tekmama doma proti Liverpoolu in Man. Cityju, vmes bosta še gostovanji pri Tottenhamu in Atalanti. Kaj lahko bi se zgodilo, da bo sloviti klub tako kot pred tremi leti, ko je Joseja Mourinha še pred začetkom koledarske zime nasledil Solskjaer, spet iskal novega trenerja.

Barcelona zgolj konkurenčna

Trenerska menjava se je obetala tudi v Barceloni, a je Ronald Koeman po javni zaupnici vsaj malce pomiril navijače z zmago nad Valencio v španski ligi (3:1). Kmalu 19-letni Ansu Fati je zelenico stadiona Camp Nou zapustil ob ovacijah po že drugem zadetku v sezoni. S 15 goli pred dopolnjenim 19. letom starosti se ni mogel pohvaliti niti Lionel Messi. Neprepričljivi obrambi Kataloncev – le na dveh tekmah v sezoni tekmecem ni uspelo doseči vsaj gola – bo poskušal večer zagreniti Benjamin Verbič.

»Moramo zmagati, če želimo ohraniti možnosti za napredovanje. Dinamo smo lani dvakrat premagali, a letos je še boljši,« je na novinarski konferenci povedal Koeman, ki s svojimi varovanci še čaka na prvo evropsko točko, kijevski velikan jo je z remijem proti Benfici že osvojil. Nov zdrs bi Katalonce po porazu z 0:3 v Lizboni še bolj oddaljil od izločilnih bojev, nova realnost bi postala evropska liga. »Lahko smo konkurenčni, a od nas ne morejo zahtevati osvojitve lige prvakov,« je kritike spet opozoril Koeman.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine