Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Katanca ni zmlel, Mourinha in Guardiolo pač

Pomlajeni Manchester United naredil uslugo tudi rivalu Liverpoolu.
Marcus Rashford je ključna figura udarne enajsterice trenerja OIeja Gunnarja Solskjæra. FOTO: AFP
Marcus Rashford je ključna figura udarne enajsterice trenerja OIeja Gunnarja Solskjæra. FOTO: AFP
9. 12. 2019 | 06:15
5:04
Težko je opisati trenutni položaj Manchester Uniteda v angleškem prvenstvu. Klub, ki je v tej sezoni neporažen v tekmah z vodilno sedmerico, kotira le na 5. mestu premier league. Njegov trener Ole Gunnar Solskjær je tarča neučakanih navijačev, v pičlih štirih dneh pa je spravil na kolena Joseja Mourinha in Pepa Guardiolo, ki sodita med največje trenerje vseh časov.

Potem ko je prekinil niz Tottenhama, je Solskjær dobil še mestni derbi na štadionu Manchester Cityja. Izkupiček rdečih vragov v tekmah z najmočnejšimi je odličen: v njihov mlin so padli Chelsea (4:0), Leicester (1:0), Tottenham (2:1) in Manchester City (2:1), nemočni so bili tudi Arsenal (1:1), Wolverhampton (1:1) in Liverpool (1:1). Vodilni klub s štadiona Anfield, ki maršira proti prvemu naslovu prvaka po letu 1990, je nanizal 15 zmag in remiziral le z Unitedom ...


Solskjær slovenski znanec z eura 2000


V nogometu obstajajo zmage in porazi, prav tako lahko navidez slabši premagujejo boljše. Toda zgodba Manchester Uniteda je posebej zanimiva. Solskjær je poslal v ogenj mlade sile in moštvo približal nekdanjemu slovesu »britanske reprezentance«. Vratar David de Gea (29) je bil daleč najstarejši član ekipe, ki bi morala premagati Manchester City s 4:0, ne pa z 2:1, tako dober vtis so pustili Solskjærovi aduti. V njej blestijo krilna aduta Daniel James (22) in Anthony Martial (24), napadalec Marcus Rashford (22), vezista Scott McTominay (23) in Fred (26), branilci Luke Shaw (24), Victor Lindelöf (25), Aaron Wan-Bissaka (22), ... Prvak ManCity zaostaja za vodilnim Liverpoolom že 14 točk, med njiju se je utrdil tudi Leicester (-8).

Marcus Rashford je ključna figura udarne enajsterice trenerja OIeja Gunnarja Solskjæra. FOTO: AFP
Marcus Rashford je ključna figura udarne enajsterice trenerja OIeja Gunnarja Solskjæra. FOTO: AFP


»Resnično sem vesel zaradi načina, na kakršnega smo vstopili v zadnji tekmi. Takoj je bilo vidno, da želimo zabiti gol in enako nadaljevati tudi potem, ne pa zgolj braniti prednosti. ManCity spremljam zadnja tri leta, zares je odlična ekipa, zato je podvig fantov še večji,« je ocenil Solskjær, adut legendarne ekipe sira Alexa Fergusona, ki je v finalu lige prvakov 1999 zrežirala zgodovinski zasuk proti Bayernu prav z njegovim golom v 93. minuti, in udarni član Norveške, ki se je merila s Slovenijo (0:0) tudi na euru 2000, ko je je vodil selektor Srečko Katanec.


Mourinho: United krasijo odlični nasprotni napadi


Ni naključje, da gre Manchester Unitedu odlično proti močnejšim ekipam – premagali pa so ga Crystal Palace, Newcastle, Bournemouth in West Ham. »United krasi koncept hitrih nasprotnih napadov, ki prinaša dobre rezultate v tovrstnih tekmah,« je po porazu v Manchestru ocenil Jose Mourinho. Kmalu se bomo prepričali o trdnosti Portugalčeve teorije: naslednji štirje tekmeci Uniteda bodo Everton, Watford, Newcastle in Burnley.



Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine