Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kampl in Šeško po 35 tekmah prekinila zmagoviti niz prvakov

Zaostanek dveh zadetkov ni ustavil RB Leipziga, ki je uprizoril zasuk in Bayer Leverkusen premagal s 3:2. Kampl zadel, Šeško podal za gol Opende.
Benjamin Šeško bi se lahko vpisal med strelce, a se je v 67 minutah na zelenici vsaj med podajalce. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
Benjamin Šeško bi se lahko vpisal med strelce, a se je v 67 minutah na zelenici vsaj med podajalce. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
31. 8. 2024 | 20:35
31. 8. 2024 | 21:03
2:47

Glavna tekma tega konca tedna na nemških nogometnih zelenicah je potekala v Leverkusnu, kjer so aktualni prvaki gostili rdeče bike iz Leipziga. Zasedba Xabija Alonsa v novo sezono ni vstopila prepričljivo, v ne najbolj živahne prve pol ure srečanja v Leverkusnu pa so kljub vsemu izgledali kot boljša ekipa.

Nato sta Jeremie Frimpong in Alejandro Grimaldo do polčasa zadela za vodstvo z 2:0, še pred odmorom pa je na 2:1 znižal Kevin Kampl, v prvem polčasu najboljši posameznik Leipziga. Na Kampla je obramba Bayerja povsem pozabila, slovenski vezist je bil sam sredi kazenskega prostora in z glavo je lepo zadel v daljši vratarjev kot. Lepo priložnost z glavo je v prvem polčasu zapravil tudi Benjamin Šeško, ki je meril mimo desne vratnice.

Lois Openda nadaljuje, kjer je spomladi končal, in znova trese nasprotnikove mreže. FOTO: Uwe Kraft/AFP
Lois Openda nadaljuje, kjer je spomladi končal, in znova trese nasprotnikove mreže. FOTO: Uwe Kraft/AFP

V nadaljevanju je Leipzig pritisnil, gol Castella Lukebe v 53. minuti je bil zaradi prepovedanega položaja Šeška razveljavljen, štiri minute kasneje pa je slovenski napadalec lepo podal Loisu Opendi v prazen prostor, belgijski napadalec pa je iz težkega položaja z desne strani matiral tokrat skromnega vratarja Mateja Kovarja za 2:2.

Nekaj časa je kazalo na delitev točk, nato pa je v 80. minuti Openda udaril še enkrat. Bayer je znova krenil po izenačenje, v minuli sezoni so po 90. minuti dosegli neverjetnih 18 golov, a tokrat zasuka v sodnikovem dodatku za varovance Alonsa vendarle ni bilo in po 35 tekmah brez poraza so se v bundesligi znašli na kolenih. Lepizig je z dvema zmagama zdaj na vrhu nemške prvenstvene lestvice.

Bundesliga, izidi:

Union Berlin - St. Pauli 1:0 (1:0)
Bochum - Borussia Mönchengladbach 0:2 (0:0)
Eintracht Frankfurt - Hoffenheim 3:1 (2:0)
Holstein Kiel - Wolfsburg 0:2 (0:2)
Stuttgart - Mainz 3:3 (2:0)
Werder Bremen - Borussia Dortmund 0:0
Bayer Leverkusen - Leipzig 2:3 (2:1)

Nedelja, 1. september:

15.30 Heidenheim - Augsburg
17.30 Bayern München - Freiburg

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine