Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bayer v slogu zadnje sezone do prve lovorike v novi

Klub iz Leverkusna je osvojil nemški nogometni superpokal.
Bayer Leverkusen je osvojil nemški superpokal za sezono 2024/25. FOTO: Thilo Schmülgen/Reuters
Bayer Leverkusen je osvojil nemški superpokal za sezono 2024/25. FOTO: Thilo Schmülgen/Reuters
Š. R., STA
17. 8. 2024 | 23:19
17. 8. 2024 | 23:20
2:01

 

Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so zmagali v nemškem superpokalu. V obračunu so prvaki in tudi pokalni zmagovalci iz pretekle sezone premagali drugouvrščeno ekipo bundeslige Stuttgart po enajstmetrovkah s 4:3 (2:2, 1:1). Tekmovanje je prvič po letu 2011 potekalo brez do zadnje sezone serijskega prvaka Bayerna.

Bayer Leverkusen je na domačem igrišču sicer dobro začel in Victor Boniface je poskrbel za vodstvo domačih (11.). Enzo Millot je poskrbel za izenačenje, v 37. minuti pa so domači ostali brez Martina Terrierja, ki je dobil rdeči karton. Igralca več je Stuttgart – v zadnji sezoni je v pokalu izpadel v četrtfinalu prav proti tokratnemu tekmecu – izrabil in Deniz Undav je v 63. minuti zadel za vodstvo.

Ko je že kazalo, da bo Leverkusen izgubil, pa je udaril v slogu pretekle sezone, ko se je velikokrat rešil v izdihljajih tekem. Patrik Schick je v 88. minuti izenačil in tekmo odpeljal do enajstmetrovk.

Bayer je ostal neporažen na uradnih tekmah proti nemškim tekmecem še na prvi tekmi nove sezone; domači vratar Lukas Hradecky je ubranil strel Fransa Krätziga, v zadnji seriji je za domače zadel Edmond Tapsoba, na drugi strani pa je Silas Katompa Mvumpa žogo poslal čez gol in Bayerju omogočil slavje.

Nogometaši v Nemčiji bodo ligaško tekmovanje začeli naslednji teden, prvo tekmo bo 23. avgusta igral prav branilec naslova Bayer, tekmec bo Borussia Mönchengladbach.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine