Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Jude Bellingham, glavne niti vodita oče in mati

Oče največjega angleškega nogometnega upa in prvega zvezdnika Reala Madrida je nekdanji policist ter strah in trepet vratarjev v amaterskih ligah.
Jude Bellingham ima najboljšo podporo in oporo v očetu Marku in materi Denise. FOTO: Facebook
Jude Bellingham ima najboljšo podporo in oporo v očetu Marku in materi Denise. FOTO: Facebook
G. N.
5. 11. 2023 | 16:00
6. 11. 2023 | 19:13
2:16

Jude Bellingham je pri madridskem Realu v tej sezoni že prevzel vajeti prvega zvezdnika, malokdo pa ve, kdo skrbi za njegovo kariero, ki je bila doslej brez napak. Nad komaj 20-letnim angleškim reprezentantom pozorno in skrbno bdita starša, oče Mark (47 let) in mati Denise (54), ki okoli slavnega sina ustvarjata celovito blagovno znamko.

Oče je nekdanji višji policist in tudi odličen amaterski nogometaš, ki je bil strah in trepet vratarjev v amaterskih ligah. V 25-letni amaterski karieri si je pridobil sloves najboljšega strelca (zabil je preko 700 golov), ki ni bil član katere od angleških nogometnih lig. Oče in mati – »Najbrž je imela v mojem razvoju večji vpliv kot vsi trenerji,« je o svoji materi povedal Jude – sta odločilno vplivala na nogometni in človeški razvoj sina, saj sta se zavestno odločila, da svoje igralske kariere ne bo gradil v Angliji in odraščal v nezdravem okolju, kjer bi bil nenehoma pod drobnogledom medijev in različnih pritiskov. Zato sta leta 2020 izbrala Borussio Dortmund kot letos Real Madrid.

»To je klub, za katerega želim igrati še naslednji 10, 15 let,« je pred dnevi jasno povedal Jude, sicer že najboljši Realov strelec v tej sezoni (zabil je 10 golov v španskem prvenstvu, dva za zmago z 2:1 tudi v derbiju proti Barceloni), čeprav po profilu ni napadalec.

Bellinghamova sta v krogih nogometnih menedžerjev in klubskih voditeljev že znana kot izjemno trdna pogajalca, toda zelo spoštovana. Tudi Realov predsednik Florentino Perez ju zelo ceni. Real je za Juda plačal 103 milijonov evrov odškodnine.

Pri Bellinghamovih pa se ne vrti le okoli Juda, po njegovih stopnjah gre tudi dve leti mlajši brat Jobe, ki je član Sunderlanda in reprezentant v mlajših angleških kategorijah.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine