Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Josip Iličić z igrišča, Atalanta v hipu prejela gol

Real Madrid se je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov veselil zmage v Bergamu, Manchester City je bil boljši od Mönchengladbacha.
Slovenski reprezentant Josip Iličić je kot ponavadi garal na vso moč. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Slovenski reprezentant Josip Iličić je kot ponavadi garal na vso moč. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
24. 2. 2021 | 23:29
2:00
Senzacij na zadnji večer uvodnih tekem osmine finala nogometne lige prvakov ni bilo. Real Madrid je vendarle pri Atalanti v Bergamu z zmago z 1:0 (Mendy 86.) potrdil svojo avtoriteto 13-kratnega evropskega prvaka, Manchester City, vodilno moštvo angleškega prvensta, pa je bil v Budimpešti boljši od Borussie Mönchengladbach – 2:0 (Silva 29., Jesus 65.).

Iz slovenskega zornega kota je bil kajpak dvoboj v naši zahodni soseščini zanimiv zaradi ugibanja o statusu reprezentančnega asa Josipa Iličića. Na zadnjem domačem derbiju proti Napoliju ga ob odmevni zmage Atalante ni bilo na igrišču, nocoj je vstopil v igro v 55. minuti, toda po 40 minutah ga je domači strateg Gian Piero Gasperini zamenjal z Ruslanom Malinovskim, prav po Kranjčanovem odhodu v slačilnico pa je domače moštvo prejelo edini gol. Iličić je sicer na igrišču pokazal svojo tradicionalno bojevitost, Real je bil na tej tekmi bolj ustvarjalen in kakovosten, res pa je tudi pri sodniku Tobiasu Stielerju iz Nemčije kot velik klub občutil nekaj naklonjenosti ...

Nogometaši Manchester Cityja so si na stežaj odprli vrata četrtfinala lige prvakov. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Nogometaši Manchester Cityja so si na stežaj odprli vrata četrtfinala lige prvakov. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP


Tudi City je na koncu suvereno in z izidom še bolj prepričljivo opravil svojo nalogo na gostovanju. Slaba epidemiološka podoba v Nemčiji je botrovala prestavitvi tekme v Budimpešto, na mogočnem Puskasovem štadionu, enemu od prizorišč letošnjega eura, Mönchengladbach pač ni več občutil tiste domače prednosti. Gostje so bili za razred in si že pred revanšo na Otoku na stežaj odprli vrata četrtfinala. 

Povratni tekmi Manchester City – Mönchengladbach in Real Madrid – Atalanta bosta v torek, 16. marca.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine