Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zadetek Ililčića ni pomagal Atalanti, ki je zapravila prednost 3:0

V italijanskem prvenstvu je Torino proti Atalanti izničil zaostanek treh golov in osvojil točko (3:3), Juventus pa je ugnal Romo in jo prehitel na 3. mestu.
Josip Iličić je dosegel četrti prvenstveni gol v sezoni, a je njegovo moštvo zapravilo lepo prednost. FOTO: Miguel Medina/AFP
Josip Iličić je dosegel četrti prvenstveni gol v sezoni, a je njegovo moštvo zapravilo lepo prednost. FOTO: Miguel Medina/AFP
M. Ž., S. U.
6. 2. 2021 | 17:02
6. 2. 2021 | 22:59
2:46
Nogometaši Atalante so si v 21. kolu italijanskega prvenstva privoščili spodrsljaj proti Torinou. Po dobrih 21 minutah so vodili že s tremi goli prednosti, na koncu pa osvojili le točko (3:3).

Za moštvo iz Bergama se je tekma začela izvrstno. Slovenski reprezentant Josip Iličić je v 14. minuti zadel po odlični podaji Martena de Roona. Sodniki so najprej njegov gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja, po ogledu posnetka pa so ga priznali.

Atalanta je v naslednjih sedmih minutah zadela še dvakrat, Robin Gosens je v 19. minuti povišal na 2:0, Luis Muriel pa v 21. minuti že na 3:0.

Gostje so se hitro vrnili v igro in do konca polčasa zadeli dvakrat. V 42. minuti so imeli na voljo enajstmetrovko, pri kateri je dobro posredoval Pierluigi Gollini in ustavil strel Andrei Belottiju, a ta je bil prvi pri odbiti žogi in jo je iz drugega poskusa poslal pod prečko.

Torino je v prvi minuti sodniškega dodatka zadel še drugič. Ob pravem obleganju vrat je Rolando Mandragora stresel prečko, žogo pa je nato v gol zabil Bremer.

Gostje so vrnitev dokončali v 84. minuti. Simone Verdi je izvedel prosti strel in odlično podal proti golu, Federico Bonazzoli pa je natančno meril z glavo in postavil končni izid tekme.

Cristiano Ronaldo je z vodilnim golom odprl pot k Juventusovi zmagi proti Romi. FOTO: Isabella Bonotto/AFP
Cristiano Ronaldo je z vodilnim golom odprl pot k Juventusovi zmagi proti Romi. FOTO: Isabella Bonotto/AFP


Največ pozornosti pa je pritegnil dvoboj iz vodilne četverice, v katerem Juventus v domači areni le ni dovolil mrzle prhe. Proti Romi je hitro vodilni gol zabil prvi zvezdnik moštva Cristiano Ronaldo, v drugem polčasu so gostitelji vodili z 2:0 tudi ob pomoči tekmecev, ko je Roger Ibanez zabil žogo v svojo mrežo. Odtlej so Rimljani odločneje pristopili napadu, tudi s kapetanom Edinom Džekom, ki je vstopil v igro v 63. minuti, toda domača obramba se z Wojciechom Szczesnym ni dala.

Juventus je zdaj najbližje vodilnemu milanskemu dvojcu: Inter je na petkov večer zmagal v Firencah z 2:0, Milan bo igral jutri doma s Crotonejem.

Italijansko prvenstvo, sobotne tekme 21. kola
Atalanta - Torino 3:3 (Iličić 14., Gosens 19., Muriel 21.; Belotti 42., Bremer 45+1,  Bonazzoli 84.)
Iličić je za Atalanto igral do 58. minute
Sassuolo - Spezia 1:2 (Caputo 25.; Erlić 39., Gyasi 78.)
Juventus - Roma 2:0 (Ronaldo 13, Ibanez ag 69.)
Genoa - Napoli 2:1 (Pandev 11., 26.; Politano 79.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine