Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Jasmin Handanović rešil vijolično točko

V šestem kolu 1. SNL sta se Maribor in Celje v Ljudskem vrtu razšla brez zmagovalca, z 1:1.
Elvedin Džinić je zadel, Jasmin Mešanović ne. FOTO: Tadej Regent/Delo
Elvedin Džinić je zadel, Jasmin Mešanović ne. FOTO: Tadej Regent/Delo
J. P.
26. 8. 2018 | 22:26
26. 8. 2018 | 22:37
3:06
Maribor – Slovenski nogometni podprvak Maribor že drugič v tej prvoligaški sezoni ni znal streti tekmeca pred domačim avditorijem v Ljudskem vrtu. Potem ko se je v drugem kolu s povratnikom med elito Muro razšel brez zadetkov, so danes v šestem kolu točko proti vijoličnim osvojili tudi Celjani (1:1). Po umirjenem prvem polčasu se je igra razživela po glavnem odmoru, gola pa sta padla v razmaku petih minut. Da niso gostje odnesli vseh treh točk, je bil najzaslužnejši domači čuvaj mreže, 40-letni Jasmin Handanović.


Poklon Roku Černicu


Mariborčani – na igrišče so v poklon najzvestejšemu navijaču Roku Černicu, ki se je poslovil mnogo prezgodaj, prikorakali v majicah z njegovim priimkom na hrbtu – so za prvi strel v okvir vrat potrebovali polčas in pol, pa vendar so zadeli prvi. Potem ko je na drugi strani dve odlični priložnosti zapravil Rudi Požeg Vancaš (enkrat je nastreljal vratarja, drugič pa meril mimo vrat), so njegovo neučinkovitost kaznovali varovanci Darka Milaniča v 77. minuti. Po predložku Aleksa Pihlerja z desne je z glavo tekmečevo mrežo razparal Marko Šuler.


Izenačil otrok Maribora


Vendar pa je mariborsko vodstvo trajalo pičlih pet minut. Po celjskem kotu, ki ga je izvedel ravno Požeg Vancaš, je v osrčju kazenskega prostora žoga našla Elvedina Džinića, ki jo je z natančno odmerjenim strelom poslal mimo presenečenega Handanovića v njegov levi kot. Strelec se zadetka ni pretirano veselil, saj je stresel mrežo kluba, pri katerem je storil prve profesionalne korake, se je pa z golom odkupil za spodrsljaj ob zadetku domačih, ko je pozabil na Šulerja. Zadnje minute so bile razburljive, Celjani nekoliko nevarnejši, vendar pa se izid ni več spremenil.


Maribor : Celje 1:1 (0:0)


Štadion Ljudski vrt, gledalcev 3200, sodnik Obrenović (Ljubljana).

Strelca: 1:0 Šuler (Pihler, 77.), 1:1 Džinić (Požeg Vancaš, 82.).

Maribor: Handanović, Pihler, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Vrhovec (od 69. Vršič), Hotić, Mešanović (od 89. Bajde), Mlakar (od 61. Tavares), Zahović.

Celje: Rozman, Andrejašič, Zaletel (od 77. Cvek), Džinić, Travner, Vidmajer, Pišek, Pungaršek, Lotrič (od 90. Pečnik), Požeg Vancaš, Ibišević (od 83. Vizinger).
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine