Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Jan Repas v Mariboru

Nekdanji nogometaš francoskega Caena se je zaradi vijoličnih odrekel precejšnjemu delu zaslužka.
Jan Repas je rumeni domžalski dres zamenjal za vijoličnega mariborskega. FOTO: Leon Vidic
Jan Repas je rumeni domžalski dres zamenjal za vijoličnega mariborskega. FOTO: Leon Vidic
M. U., STA
30. 6. 2020 | 16:58
1:56
Nogometni klub Maribor že sestavlja igralski mozaik za sezono 2020/21. Danes so v klubu potrdili, da se bo ekipi pridružil Jan Repas, ki je odigral 32 tekem za francoski Caen, v štajerski prestolnici pa bo vse do leta 2023.

"Redko se zgodi, da 23-letni nogometaš prinaša izkušnje z igranjem v evropskih pokalnih dvobojih, v članski reprezentanci in iz top 5 lige v Evropi, ob tem pa se je že tudi seznanil z osvajanjem trofej.

Jan združuje značilnosti, ki imajo veliko veljavo v Mariboru. Predvsem pa je pokazal veliko željo po prihodu, saj se je ob prekinitvi pogodbe z Caenom odrekel precejšnjemu delu zaslužka," je novo moč v zvezni vrsti predstavil športni direktor Oliver Bogatinov.

Jan Repas je pred odhodom v Francijo igral za Domžale, zdaj se seli v Ljudski vrt. "Tukaj sem odigral zadnjo prvenstveno tekmo v slovenski ligi, zdaj pa prav Ljudski vrt postaja moj novi dom. Zame je to najbolj čustven stadion v Sloveniji, tako da sem izredno vesel.
 

Posebna kulisa


Ko sem bil na nasprotni strani, je bila tukaj vedno posebna kulisa in se je občutilo, kako navijači dihajo s svojim moštvom. Ko sem dobil klic iz Maribora, nisem okleval. Vsi vemo, kaj pomeni Maribor v Sloveniji in tudi v Evropi, zato odločitev ni bila težka," je o prihodu v Maribor dejal 23-letni nogometaš, ki se znajde na krilnih položajih in v središčnem delu zvezne vrste.

Repas se bo pridružil moštvu na treningih že od srede, pravico nastopa pa bo imel ob začetku nove sezone.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine