Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Jackie Groenen razkrila skrivnost nizozemskega uspeha

Nizozemske nogometašice v polfinalu svetovnega prvenstva v Franciji z 1:0 premagale Švedinje.
Jackie Groenen (na sredini) je v polfinalu zabila zmagoviti gol za Nizozemsko. FOTO: AFP
Jackie Groenen (na sredini) je v polfinalu zabila zmagoviti gol za Nizozemsko. FOTO: AFP
4. 7. 2019 | 09:49
4. 7. 2019 | 10:59
1:48
Pariz – Ameriške nogometašice se bodo za naslov svetovnih prvakinj v nedeljo v Lyonu (ob 17. uri) spoprijele z Nizozemkami, ki so bile v drugi polfinalni tekmi z 1:0 (0:0) po podaljšku boljše od Švedinj. Zmagoviti gol je v 99. minuti z razdalje dosegla Jackie Groenen, sicer članica Manchester Uniteda.

Po tekmi se kar ni in ni nehala smejati. »Seveda je lepo, da sem bila tokrat jaz strelka odločilnega zadetka, vendar pa mi je – če sem iskrena – popolnoma vseeno, katera od nas zabije zmagoviti gol, še zlasti takrat ko gre za preboj v finale,« je poudarila 24-letnica iz Tilburga in pribila, da je počaščena, ker lahko nosi nizozemski dres.

Na vprašanje, kaj žensko nizozemsko reprezentanco, ki se je sploh prvič uvrstila v zaključni dvoboj svetovnega prvenstva, dela tako posebno, je Jackie kot iz topa izstrelila: »Igramo z zvrhano mero samozavesti, ki jo vlivamo druga drugi.« Zanimivo, da je bila Groenenova nekoč zelo obetavna judoistka; na kadetskem evropskem prvenstvu leta 2010 v Teplicah, na katerem je Adrian Gomboc (do 55 kg) zasedel peto mesto, si je, denimo, izbojevala bronasto kolajno v kategoriji do 40 kilogramov.

V tekmi za tretje mesto se bodo Švedinje v soboto (17.00) v Nici pomerile z Angležinjami.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine