Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Guardiola po naslovu: Naredili nismo še nič posebnega

Novo sezono lige prvakov so v vlogi branilca naslova začeli pri Manchester Cityju z zmago proti Crveni zvezdi, a meščani že zdaj razmišljajo o finalu.
Pep Guardiola je pred začetkom nove sezone v ligi prvakov zelo sproščen. Foto Jason Cairnduff/Reuters
Pep Guardiola je pred začetkom nove sezone v ligi prvakov zelo sproščen. Foto Jason Cairnduff/Reuters
N. Gr.
20. 9. 2023 | 05:00
20. 9. 2023 | 09:20
1:54

Ob vstopu v evropsko sezono (s 3:1 so ugnali Crveno zvezdo, ki se je izkazala za žilavega nasprotnika, ob polčasu so Beograjčani celo vodili) se je Pep Guardiola še enkrat ozrl tudi proti finalu minule sezone in tekmi z Interjem: »Nikoli več nisem pogledal niti minute tiste tekme. Inter je bil močna, trdna ekipa, mi pa smo bili boljši. Raje gledam naprej.«

V letošnji sezoni je cilj za City jasen - vse razen obrambe naslova prvaka bi bilo razočaranje. »Prvi naslov je najtežje osvojiti, zdaj bo vse lažje. Za naš klub je to ogromen dosežek, da smo postali zmagovalci lige prvakov, a koliko je bilo klubov, ki so uspeli po enkrat slaviti? Ogromno. Zato nismo naredili še nič posebnega, ta naslov moramo nadgraditi,« se Guardiola zaveda, da je bilo muh enodnevnic v zgodovini elitnega tekmovanja že veliko, serijsko dominantnih ekip precej manj.

Novinarji so Guardiolo vprašali tudi, koga vidi kot glavnega konkurenta v boju za naslov angleškega prvaka: »Arsenal je izjemna ekipa, še boljša kot lani, bolje stojijo na igrišču in zagotovo nas z njimi čaka trd boj. Tudi Liverpool ima spet zmagovalno identiteto in bo zelo nevaren.« Na podvprašanje, kaj meni o Manchester Unitedu, se je Guardiola le zasmejal, in s tem povedal vse. Dandanes med rdečimi vragi in sinjemodrimi v Manchestru zeva velika vrzel. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine