Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Grk Rovas delal križ-kraž za zmago Kraševcev

V primorskem derbiju 27. kola 1. SNL zmaga CB24 Tabora v Novi Gorici.
Klemen Nemanič (desno) je s soigralci iz Tabora slavil zmago proti Gorici. FOTO: facebook
Klemen Nemanič (desno) je s soigralci iz Tabora slavil zmago proti Gorici. FOTO: facebook
M. U.
15. 3. 2021 | 18:16
15. 3. 2021 | 18:18
2:11
Nogometaši Gorice so v 27. kolu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti CB24 Taboru Sežani z 0:3 (0:0). Po tem ko je že kazalo, da se Gorica pobira, saj ni izgubila na zadnjih dveh tekmah, jo je na domačem igrišču ugnal sežanski Tabor, ki pred tem na dveh tekmah ni zmagal. Kljub zmagi Tabor ostaja sedmi, a se je oddaljil od klubov z dna lestvice, tudi od povsem zadnje Gorice.

Prvi polčas je minil v kar enakovredni igri, kljub večji novogoriški posesti žoge pa so vse omembe vredne strele sprožili gosti.
V 50. minuti pa so domači imeli na voljo najstrožjo kazen, potem ko je Mihael Briški za dres v kazenskem prostoru povlekel Lamina Colleyja. Za strel se je odločil Til Mavretič, a je Jan Koprivec prebral njegovo namero in ohranil mrežo nedotaknjeno.

Sežanci so povedli v 64. minuti, ko je Hristos Rovas v ogenj poslal Fahda Ndzengueja, ta je sam prišel pred Darka Marjanovića in ga rutinirano ugnal za 1:0. Pozneje so pritiskali Novogoričani, večinoma niso bili nevarni, v 81. minuti pa je do strela z glavo prišel Žan Vipotnik, ki je za malo zgrešil cilj.

So pa v 85. minuti še drugič na tekmi zadeli Kraševci. Po podaji z desne domačim branilcem ni uspelo izbiti žoge izpred svojega gola, borbeni Rovas je prišel do nje in jo iz bližine poslal v mrežo za pomembno zmago. To je grški napadalec v prvi minuti sodniškega dodatka le še potrdil z bele pike, potem ko je Edin Šehić storil prekršek nad Dominikom Mihaljevićem.
 

Prva liga Telekom Slovenije, 27. kolo

Aluminij - Domžale 1:0 (Jakšić 18.)
Mura : Maribor 0:0
Koper : Celje 1:1 (Palčič 43.; Dangubić 84-11m)
Gorica : CB24 Tabor 0:3 (Ndzengue 64. Rovas 85., Rovas 90.-11 m).
7. aprila: Olimpija – Bravo


Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine