Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Maribor spet učinkovit, goriško-kraški derbi brez zmagovalca

Maribor tudi na prvi tekmi po prekinitvi zelo zanesljiv. Nogometaši Gorice in Sežane so še naprej na dnu lestvice z enakim številom točk.
Jan Repas je že dolgo med udarnimi aduti Maribora. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Jan Repas je že dolgo med udarnimi aduti Maribora. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
STA, Š. R.
29. 11. 2022 | 17:18
29. 11. 2022 | 20:21
2:17

Nogometaši Gorice in Tabora Sežane so se v tekmi 18. kroga Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1) in tako ostali izenačeni na dnu lestvice s po 12 točkami.

Čeprav so imeli domači na celi tekmi premoč in tudi več strelov na vrata, pa so do prednosti prišli igralci sežanskega kluba. Ključni trenutek prvega polčasa se je zgodil že v sedmi minuti, ko je Žiga Ovsenek po natančni podaji z leve strani sprejel žogo na robu kazenskega prostora in močno udaril, po njegovem natančnem strelu pa je žoga končala v zgodnjem kotu vrat Uroša Likarja.

V Novi Gorici, nekoč mestu državnih nogometnih prvakov, pogrešajo polne tribune iz preteklosti. FOTO: Igor Mali/Slovenske novice
V Novi Gorici, nekoč mestu državnih nogometnih prvakov, pogrešajo polne tribune iz preteklosti. FOTO: Igor Mali/Slovenske novice

A tudi odgovor Goričanov v drugem polčasu je bil hiter. Že v 52. minuti je namreč Luka Vekić, tokrat eden najbolj aktivnih in nevarnih pri modro-belih, poskrbel za še en atraktiven zadetek.

Odločilen že prvi polčas

Mariborčani so v finiš koledarskega leta krenili s prvo od treh domačih tekem. Njihovo izhodišče je bilo peto mesto na lestvici, pred današnjimi tekmeci so imeli dve mesti in tri točke prednosti. Po visoki zmagi se mesti nista spremenili, le Mariborčani so se Kopru na četrtem mestu začasno približali le na točko.

Vse dvome o zmagovalcu so odpravili že v 1. polčasu, ko so pred 1500 najzvestejšimi privrženci od začetka igrali napadalno in odločno, Žan Vipotnik in Jan Repas pa sta s skupno tremi goli priigrala gostiteljem mirno nadaljevanje tekme, v kateri so ti zanesljivo osvojili nove tri točke. V naslednjem kolu bo Maribor v domačem Ljudskem vrtu igral z Radomljami.. 

Danes v SNL

Gorica : Tabor Sežana 1:1 (Ovsenek 7.; Vekić 52.)

Maribor : Bravo 3:0 (Vipotnik 5., 37., Repas 15.) 

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine