Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Goljufija na Ferskih otokih?

Uefa je zaradi okužbe z virusom sars-cov-2 dve tekmi registrirala z izidom 3:0 za domači moštvi. Krajšo sta potegnila slovaški prvak in Priština.
Slovaški nogometni prvak Slovan je prepričan, da je bil na Ferskih otokih oguljofan in je Uefi predložil svoje rezultate testiranja na virus sars-cov-2. FOTO: SKSlovan/twetter
Slovaški nogometni prvak Slovan je prepričan, da je bil na Ferskih otokih oguljofan in je Uefi predložil svoje rezultate testiranja na virus sars-cov-2. FOTO: SKSlovan/twetter
G. N.
25. 8. 2020 | 08:20
25. 8. 2020 | 08:26
2:02
Evropska nogometna zveza (Uefa) je dve tekmi evropskih klubskih tekmovanj registrirala s 3:0, ker moštvi zaradi osamitve po nekaj pozitivnih testih na virus sars-cov-2 nista mogli igrati na gostovanjih. Krajšo sta potegnila Slovan iz Bratislave v kvalifikacijah za ligo prvakov in Priština v predkvalifikacijah za evropsko ligo.

Še posebej hud udarec je odločitev Uefa zadala »slovenskemu« Slovanu, ki je bil v dvoboju s ferskim prvakom Klaksvikom velik favorit. Pri slovaškemu klubu se niso sprijaznili z odločitvijo in so prepričani, da je šlo za prevaro, saj so po vrnitvi opravili teste na virus sars-cov-2 in so bili negativni. Na Ferskih otokih so dvakrat odpovedali tekmo zaradi domnevnih okužb z virusom sars-cov-2. Prvič zaradi okužbe fizioterapevta, drugič pa dveh igralcev.

Slovan je obtožil Ferce, da so priredili izide testov. »Kažejo, da smo imeli prav. Oblasti na Ferskih otokih namerno niso dovolili, da bi se tekma odigrala. Vse naše teste, ki smo jih opravili po vrnitvi domov, smo poslali Uefi. To je naš argument, s katerim se želimo zaščititi pred prevaro Fercev,« je povedal direktor Slovana Ivan Kmotrik.

Člani Slovana, ki je lansko leto igral v skupinskem delu evropske lige, so Ljubljančan Kenan Bajrić, Mariborčan Žan Medved in Žuženberčan Alen Ožbolt.

Priština bi morala gostovati 18. avgusta, vsi igralci so bili pred odhodom s Kosova negativni, po ponovnih testiranjih na Gibraltarju pa je bilo več članov ekipe pozitivnih in je morala celotna ekipa v osamitev.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine