Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Generalna sekretarka FIFA na zagovoru pred etično komisijo

Senegalka Fatma Samoura dokazuje, da ni v sorodstveni vezi z amdasadorjem maroške kandidature za SP 2026.
Fatma Samoura: Ves Senegal se bo smejal etični komisiji FIFA. Foto Pius Utomi Ekpei/AFP
Fatma Samoura: Ves Senegal se bo smejal etični komisiji FIFA. Foto Pius Utomi Ekpei/AFP
J. P.
25. 4. 2018 | 16:23
25. 4. 2018 | 16:27
2:03
London - Prva ženska na mestu generalne sekretarke Mednarodne nogometne zveze (FIFA), Selegalka Fatma Samoura, je morala pred etično komisijo pojasnjevati svoje povezave z rojakom, nekdanjim nogometašem Liverpoola El Hadjijem Dioufom, ki je zdaj ambasador maroške kandidature za svetovno prvenstvo leta 2026, STA navaja poročanje tujih medijev. Člani posebne skupine FIFA so namreč odkrili možno sorodstveno vez med omenjenima Senegalcema. Polno ime generalne sekretarke je Fatma Samba Diouf Samoura.

Stoji zadaj Infantino?

Anonimni visoki funkcionar FIFA je prepričan, da gre za »nepomembno zadevo«, Samoura pa trdi, da bi bilo zanimivo videti, kdo stoji za obtožbami: »Ves Senegal se bo smejal etični komisiji FIFA, ker vsi v državi vedo, kdo je El Hadji Diouf.« Omenjeni anonimni vir zatrjuje, da komisija išče dokaze, ki bi lahko blokirali kandidaturo Maroka, med pobudniki pa naj bi bil prvi mož svetovnega nogometa Gianni Infantino, ki naj bi bil motiviran zaradi veliko večjega vložka preostalih kandidatk za izvedbo prvenstva (ZDA, Kanada, Mehika) v primerjavi z afriškim tekmecem.

FIFA si skuša oprati obraz

»Celoten dosedanji proces izbora je bil nepristranski in, kot je bilo najbolj mogoče, pregleden,« se ne pusti motiti FIFA, ki se trudi, da bi po nizu korupcijskih škandalov v minulih letih, ki so med drugim tudi zamajali stolček prejšnjega predsednika Seppa Batterja, »oprala svoj obraz«. Največ preglavic je bilo v preteklosti povezanih ravno z dodelitvami gostiteljstev svetovnih prvenstev.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine