Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Gasperini: Pred sezono bi pristali na tako izhodišče pred zadnjo tekmo

V taboru Atalante niso bili povsem razočarani po delitvi točk z Midtjyllandom, usodo imajo še vedno v svojih rokah.
Josip Iličić je proti Midtjyllandu v igro vstopil v drugem polčasu. FOTO: Miguel Medina/AFP
Josip Iličić je proti Midtjyllandu v igro vstopil v drugem polčasu. FOTO: Miguel Medina/AFP
2. 12. 2020 | 06:00
2. 12. 2020 | 06:10
3:21
Pri Atalanti na torkovi tekmi lige prvakov niso upravičili vloge favorita proti avtsajderju Midtjyllandu, saj so na domačem igrišču osvojili zgolj točko.

image_alt
Inter vendarle ostaja v igri, polom Reala v Ukrajini


Italijansko moštvo z Josipom Iličićem je pretekli teden na Anfieldu presenetilo Liverpool in močno izboljšalo svoje možnosti za napredovanje v skupini D, tokrat pa jih je danski predstavnik uspel ustaviti in si izboriti svojo prvo točko v ligi prvakov.

Glavni trener Atalante Gian Piero Gasperini kljub spodrsljaju ni bil povsem razočaran: »Bili smo dobri v obrambi in v vezni liniji, v napadu pa smo imeli premalo ostrine. Ustvarili smo si nekaj priložnosti in na srečo je Christian Romero zadel. Mogoče ga bom na naslednji tekmi uporabil v napadu,« se je o branilcu, ki je dosegel edini gol, pošalil Gasperini.

Italijani imajo pred zadnjo tekmo vse stvari v svojih rokah, na gostovanju pri Ajaxu se bodo morali izogniti porazu: »Na začetku sezone bi pristali na tako izhodišče pred zadnjo tekmo. Nismo še napredovali, vendar pa gremo v Amsterdam z majhno prednostjo. Izločitev Ajaxa bi bil velik uspeh,« je razmišljal Gasperini, čigar moštvo je imelo v enaki fazi pretekle sezone zgolj štiri točke, tokrat jih ima osem.

Atalantin strelec Christian Romero je o tekmi povedal: »Tekmeca nismo podcenjevali, vedno se potrudimo po najboljših močeh. Imeli smo dovolj priložnosti, a bili neučinkoviti v napadu. Iz tekme v tekmo smo boljši in zadovoljen sem z rezultatom. Pred tekmo z Ajaxom je vse odprto, moramo storiti to, v čemer smo najboljši, biti napadalno usmerjeni in odigrati odlično tekmo.«
Standings provided by SofaScore LiveScore


Jan Oblak je skoraj ubranil strel Thomasa Müllerja z bele točke. FOTO: Sergio Perez/Reuters
Jan Oblak je skoraj ubranil strel Thomasa Müllerja z bele točke. FOTO: Sergio Perez/Reuters

 

Simeone zadovoljen s prikazanim

 
V podobnem položaju kot Atalanta je tudi Atletico, saj je z neodločenim izidom proti Bayernu ohranil drugo mesto v skupini A.

Madridčani so resda nastopili brez napadalcev Luisa Suareza in Diega Coste, a seznam manjkajočih pri Bayernu, ki je že imel zagotovljeno prvo mesto, je bil še občutno daljši

Atletico je kljub večjemu številu strelov (12:7) zadel le enkrat, na drugi strani pa je slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka z bele točke premagal Thomas Müller.

Trener Atletica Diego Simeone je po tekmi razmišljal: »V prvem polčasu smo bili briljantni in imeli v prvih 15 oziroma 20 minutah drugega polčasa vse pod nadzorom, nato pa so nasprotniki prejeli enajstmetrovko. Se izboljšujemo in všeč mi je bilo, kako mirni so bili nogometaši z žogo, toda prihodnjo sredo bomo morali biti bolj učinkoviti.«

Njegovo moštvo bo v zadnjem kolu gostovalo pri Salzburgu, za preboj med šestnajst najboljših pa potrebuje točko. A Madridčani ne bodo igrali na neodločen izid, je zatrdil portugalski napadalec Joao Felix, strelec proti Bayernu: »Zadostuje nam točka, a o tem ne bomo razmišljali. K tekmi bomo pristopili z željo po zmagi, kar naredimo vsakič. Želimo storiti vse prav, da napredujemo.«
Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine