Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Fifa spet jezi nogometno družino

Klubi bodo dolžni spustiti svoje igralce na priprave reprezentanc-udeleženk šampionata le pičel teden pred prvo tekmo.
Predsednik Fife Gianni Infantino vleče poteze, ki razburjajo nogometno družino. FOTO: Amr Abdallah Dalsh/Reuters
Predsednik Fife Gianni Infantino vleče poteze, ki razburjajo nogometno družino. FOTO: Amr Abdallah Dalsh/Reuters
F. T.
9. 2. 2022 | 17:00
1:39

Letošnje svetovno prvenstvo v nogometu bo poželo interes navijačev v nenavadnem zimskem času, toda to ni edina težava, s katero se bo soočila nogometna družina. Turnir, ki bo med 21. novembrom in 18. decembrom v Katarju, bo precedenčen po številnih merilih, tudi športno-tekmovalnih.

Časnik L'Equipe se je namreč dokopal do zaupnih dokumentov Svetovne nogometne zveze (Fife), ki razkrivajo, da bodo klubi dolžni spustiti svoje igralce na priprave reprezentanc-udeleženk šampionata le pičel teden pred prvo tekmo. En teden je seveda (pre)malo za resno pripravo ekipe na turnir, kakršen je svetovno prvenstvo v nogometu. Slovenski selektor Matjaž Kek je imel denimo leta 2010 na voljo skoraj tri tedne časa za neposredno pripravo na tekme z Alžirijo (13. 6.), ZDA (18. 6.) in Anglijo (23. 6.).

Mundial bo tako ali tako sprožil spremembe urnika

Nekateri evropski mediji, ki so povzeli domnevne načrte Fife – to vodi Gianni Infantino –, so ta podatek označili za šokanten in le še za eno od škodljivih potez krovne svetovne nogometne hiše v zadnjem času. Zgodovinski termin mundiala je tako ali tako že sprožil številne spremembe v nogometnem urniku. Če odmislimo urnike nacionalnih tekmovanj, se bo prej kot običajno začel tudi skupinski del Uefine lige prvakov (6. september).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine